Followers

Sunday, October 30, 2011

30 October: Update

Asalammualaikum WBT,

Sejak sebulan yang lalu, blog saya hanya dipenuhi dengan gambar kahwin yang sangat banyak sehingga mampu membosankan orang yang membaca. Maafkan saya okay! Saya masih lagi obsess dengan perkahwinan sendiri. Oh yes!

Sudah hampir sebulan saya menjadi isteri kepada suami tersayang. Kehidupan selepas kahwin sangat membahagiakan walaupun kadang-kadang saya ter’malas’ membasuh baju, ter’lupa’ membuat air, ter’mengelak’ membasuh pinggan. InsyaAllah saya akan belajar untuk menjadi isteri 
yang lebih baik setiap hari.

Kesimpulannya, kehidupan selepas kahwin adalah AWESOME!

Kepada semua b2b yang ‘sangat banyak’ bertanya pasal handbouquet, untuk sekian kalinya dan dengan rasa rendah diri, saya nak announce tempahan untuk 2011 telah DITUTUP, sobsob. Tempahan dah terlalu banyak dan di luar kemampuan.. Saya taknak memjadi tamak, ambil tempahan terlalu banyak dan hasilnya tidak memuaskan hati. Yang mana saya tolak, jangan berkecil hati. 

InsyaAllah akan buka balik suatu hari nanti. InsyaAllah!

Kepada email yang belum berbalas, insyaAllah saya akan baca, maafkan kelewatan; saya hanya manusia biasa.

Saya doakan hari anda baik-baik ajer dan sentiasa bahagia! Amin!

Last but not lease, jom layan teratak baru kami. Our home sweet home. Barang rumah dah hampir complete, bilik tetamu pon dah ada, weeeeeeee~

Kalau perasan banyak barang yang recycle daripada my wedding haritu, guna balik kan lebih jimat. Hehehe.

TV kotak aje, belum mampu tukar LCD, insyaAllah one day

dulang hantaran yang berubah menjadi wall decoration

bunga orkid di pelamin nikah

bunga meja beradap

Ni cat asal rumah, tak sempat nak tukar cat lg. Asalkan nampak kemas, okeylah for now. Malas nak membazir. 

So dah nampak rumah saya, jemput la datang ke rumah. Dah berhias baru la tak malu la jemput kawan-kawan datang, hihihihik.

Sincerely,
Your Truly Intanorazam




Friday, October 28, 2011

Orang Kuat



Tanpa mereka, saya bukan siapa-siapa. 
Orang kuat disebalik majlis besar saya!

Cantik kan baju diorang? 
Cuma sedikit ralat sebab tak dapat nak ambil gambar banyak-banyak.
Nak kumpul semua memang tak dapat, ini pon 'CURI' gambar dari kamera diorang sendiri. 
Kalau diorang free, pengantin pulak busy.

But luckily, i have you all by my side~


I LOVE YOU ALL!

Tuesday, October 25, 2011

Fabric Ring


Kalau nak tukar angin taknak pakai cincin kahwin masa bersanding/bertandang, 
boleh la try fabric ring macam i ni..hehehehe~

Murah dan menonjol. hehehe.


Jangan bosan tengok i tempek gambar kahwin banyak-banyak, still in wedding mood, wink!


Hiatus

As salam,

Sayang-sayang semua, 

Banyak nak kongsi kat sini, tetapi masa terlalu mencemburui. 
Banyak nak share itu dan ini, tapi kekangan kerja tidak mengizinkan.

Maafkan saya ye. 

Nak tunjuk HB untuk cik Puan Aliza Johan (felt& butterfly) tapi kamera tertinggal kat rumah,
malam ini k! 

Last but not lease, meh tengok cik Puan Huda dengan fabric HB (small) ni~

Requested color: Shocking pink & Yellow
(i tambah color orange and peach)

Thursday, October 20, 2011

Reveal: Wedding Cake

Wedding cake, wedding cake!

Hampir-hampir I takde wedding cake sebab lupa nak tempah, cuti kawin dah start seminggu awal, memang tak dapat la nak order since wedding kan kat kampung, huhuhuh, mane la nak dapat fondant cake yang comel-comel-cantik-cantik untuk wedding I nanti, sobs!

Rasa nak meroyan tapi berlagak cool, call Juju lagi, dia kan tempat mengadu masalah, my savior! hehehehe. I cakap kat dia cari jela kek cemane pon designnya asalkan fondant, warna comel dan paling penting, boleh tempah 2 biji untuk majlis potong kek dan hantaran. I just lets juju decide for me since dia tau my taste and theme perfectly.

Akhirnya, one fine day, juju called me and said, kek sudah ditempah! Woweeeee! Suka! Design yang juju pilih memang menepati citarasa I, alhamdulillah~

Inilah kek untuk hantaran:

Ini pula kek untuk majlis potong kek:


Tapi cop! Final product bukan camni tau..i dah DIY felt flower kat kek tu, jadi camni lah hasilnya.


Comel tak?

Tengok expression muka Amira n Mimi, teruja diorang nak usik-usik kek tu, hihihik~


Wednesday, October 19, 2011

Wednesday, October 12, 2011

Monday, October 10, 2011

Reveal MUA: AzieCunz

Hai sayang,

Sorry la tak dapat nak update cepat-cepat. Maklumlah weekend lepas ada family day husband, plus mengemas rumah, memang takde masa nak blogwalking, facebook pon buka jarang-jarang untuk reply komen orang sahaja.

Huhuhuhu, I sangat gembira bila dapat feedback yang baik dan pujian yang menggunung di atas my DIY wedding day, sangat terharu rasa-nak-peluk-korang-kuat-kuat.  Tetapi I sangat sedih juga sebab I tak dapat nak balas email korang-korang semua buat masa sekarang. I harap semua orang bersabar, I sangat busy dengan kerja office yang bertimbun, dan dengan majlis bertandang yang akan berlangsung hujung minggu ini (15hb Oktober 2011), memang I tak menang tangan.  I cuba untuk menjadi yang terbaik di luar, dan di alam maya (internet), insyaAllah.

I akan cuba reply semua okey, I will ! I will! I will!

Kepada mereka-mereka yang tak putus-putus bertanya pasal HB, I rasa sangat sedih untuk bagitau tempahan dah ditutup, I rasa I dah announce lama dulu, sorry okey! 2012 slots pon I tak buka lagi, Harap korang semua faham keadaan I, I bukan wedding planner, I just nak menolong apa yang patut sekadar yang termampu, huhuhuhuhuh.


Okeyla I taknak bermood sedih lama-lama, seperti dijanjikan I nak review pasal my beloved MUA.

I sangat suka dua-dua makeup I, nikah dan bersanding. Dua-dua ada keistimewaannya yang tersendiri. Untuk nikah, I nak makeup yang nampak yang natural dan suci. Sesuci majlis nikah itu sendiri, I didn’t request for any color/style, bagi kebebasan kepada my MUA untuk merias muka I seadaanya.

Paling penting, I taknak cukur kening!

So ini lah hasilnya untuk makeup nikah:

OP: Molkhan

Tengok kening i, tak cukur pon boleh dapat efek camni, alhamdulillah syukur.

Untuk majlis bersanding pula, I nak makeup yang lebih heavy dan menonjol. Hari bersanding agak kelam kabut sedikit since I ade majlis khatam Quran pada sebelah pagi, tapi my MUA berjaya merias wajah I menjadi cantik (perasan) walaupon masa yang sangat terhad. I dah risau makeup I tak sempat siap, memandangkan rombongan lelaki akan sampai pada 1215pm. Cepat kan, maklumlah, majlis di kampung memang mula awal, habis pon awal. So kena la ikot keadaan semasa, Peek hour pukul 1230pm. Tapi alhamdulillah sempat bersiap tepat pada masanya, still under control~

Ini pula makeup sanding:

Sanding takde gambar dari OP lagi, ehsan kamera adik ipar

Apa yang paling I puas hati, product yang kak Azie gunakan mostly from MAC termasuklah fake eyelashes, makeup sangat tahan lama dan flawless walaupon muka I berlubang-lubang ada bekas jerawat. Yang penting dalam gambar nampak cantik dan berseri.

Walaupon I nangis macam banjir kilat masa nikah, makeup tetap tidak berubah/ rosak. Loike loike loike!
Last but not lease, korang nilai la sendiri ye, I malas nak puji lebih-lebih nanti korang kata I perasan-san-san! Kak Azie memang I recommend two thumbs up! Makeup pon lembut je, tak rasa rimas langsung. Kak Azie memang terbaik!

Plus, kak Azie memang biasa makeup untuk event artists terutama KRU productions ( Sori kak Azie kalau tersilap promote). Tak percaya boleh tengok sendiri kat blog beliau:





Thursday, October 6, 2011

Nikah: Review diy Veil

Haiiiiii~

Sori dah lama tak update blog. Entry pertama sebagai PUAN intan. Hihik~

Hari ni first day bekerja, tapi takde mood sangat. Asyik tengok gambar kat facebook je. Tersenyum sendiri sorang-sorang. To be honest, I am super proud of myself, Alhamdulillah semua DIY menjadi terutama pelamin, bilik dan khemah. Penat lelah terasa berbaloi walaupun sakit pinggang memanjat etc. Nanti I review satu-satu k.

For now nak review pasal nikah dulu. Ramai yang request pasal Veil Nikah. Suka kah?
Veil nikah ni 100% design and beadings by me. Idea pon I sendiri-sendiri je, rasanya semua dah pernah tengok entry INI dan INI. Tapi masa tu tak review semua la kan, nanti basi pula.

Okeylah, veil ni terdiri dari 3 komponen utama sebenarnya iaitu Veil, shawl RM10 dan dua keping lace yang sudah di patch (untuk bahagian muka). Sori gambar takde sebab dah hantar dobi, so korang buat paham-paham sendiri jela ye, ampun!

So first of all, I pakai shawl tu macam biasa aje, pastu lekatkan lace yang di patch tadi dikiri dan kanan bahagian muka dan pinkan kemas-kemas. Kemudian letakkan veil dalam kedudukan selesa dan pinkan. Mudah dan ambil masa 3 minit sahaja, cepat kan.


Selepas siap, baru pakai lipstick, DONE! I’m ready for the Akad, ececeh~
Nak tengok hasilnya?


Okey tak hasilnya,sesuai dengan muka? 

 Selepas ini makeup nikah, setuju?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...