Followers

Friday, March 22, 2013

Baby wearing

I am so into baby wearing right now! Dulu masa Amani kecik teringin nak ber ringsling tapi malangnya makcik kenit tu tak suka ringsling, maklumlah badan kan bambam. Tak sampai 5 minit, mula lah bersilat sakan dalam ring sling. Tsk! So ringsling simpan je dalam almari huhuhuhuhu. 

At her 3mo, i ade belikan classic baby carrier for her. Senang nak outing berdua malas nak tolak stroller. She looks comfortable in it, walaupun tak berapa ergonomic.  So i think this is the right time to buy new one for her. A more comfortable and ergonomic carrier. Many brands out there, dari murah sampai la ke mahal. So memang rambang mata lah nak pilih yang mana satu.

After a while, i prefer SSC. Puteri Raifana (Put) beli Boba 3G for Ilman, so i put it on consideration la jugak. Design pon comel. Price range from RM300.

Pastu i goggled here and there until i found this. Pognae! Design nampak firm dan harga pon taklah mahal sangat. Price boleh dapat RM250 and above ikot design kalau beli online. Boleh la kan, if nak beli untuk Aisha Amani. Tapi i kan dah 3 bulan tak bergaji, sobs. Kena la sorok-sorok dari husband kalau nak beli.

Pognae ni made in Korea, so ingat nak minta tolong my beloved Nana Jamil tolong belikan, harga 46,500won, dan kalau diconvertkan ke MYR baru RM130. Jimat banyak tu!

link boleh tengok kat sini : http://english.gmarket.co.kr/challenge/neo_goods/goods.asp?goodscode=130197886

Yang ni plak Tula Baby Carrier, lagi mahal dari Pognae tapi boleh beli secara installment. Price RM550 ke atas, Alamak, temptingnyaaaa! Tapi mahal acanerrrrr?

Ke nak beli Mei Tai? Cantik cuma kena ikat sendiri tu la macam leceh sikit. Tapi still in consideration jugak if budget tak banyak hehehe. Yang brang minizone comel-comel sebab bersulam kan. I sukaaaaa! Yang mei tai ni ada terjumpa kat expo Mom's care baru-baru ni kat Kuantan at RM49.90 je. Clearance stock! Sangat lah menyesal tak beli huhuhu.

Korang rasa mana yang best? I dah gatal tangan dah nak beli ni tapi taktau nak pilih yang mana satu!


8 comments:

✿ pink velvet ✿ said...

mei ta ni mcm cantik cket, pon nampak lagi selesa kalau baby pakai

ISMA ILYA AHMAD PUAD said...

kak Intan..pesan yang kat Korea tu,bila pula boleh dapatnya? hihi.. kalau cepat, ok sgt sgt la tu.. simple dan nampak teguh juga tu

Qiela said...

intan, nk kirim jugak yg dekat korea tu ;) cntikkk ohhh cantik!!

FarizAtie said...

cntik la mcm nak bli je..hik3
jom singgah ada promosi.:)

http://miszatie.blogspot.com/2013/03/tag-sticker-promotion-2013.html

cik chinta said...

Yg pognae tu cntik, tp mhl. Yg bwh skli tu pon cute. Alaa..rugi x bli kn?

cha said...

i suka yg owl tu comel giler. tapi mahal jugak eh? huhu

mieyza said...

me beli ergo..ergo sport kalu tak silap..best! baby suka n senang. hehe.. btw baby sy pun nama AMANI..:)

Anonymous said...

pognae kecik...boleh pakai kejap je, why don't you try the local vendors, snuggbaby, jumpsac, neezaneedle, bigeyes...nak puas hati, beli manduca :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...