Followers

Monday, March 26, 2012

Nice DIY: inspired by my solemnization veil


Cantik kan? Siapa kata tak boleh DIY sendiri cantik camni? 
Inilah hasilnya kalau berusaha, hasilnya berseri-seri si pengantin baru. 


Congrats dear! 
Barakallah!


Wednesday, March 21, 2012

Fabric Hand bouquet

Lama sangat tak update pasal fabric hand bouquet disebabkan kamera tersalah simpan entah ke mana, so bila dah jumpa, just boleh update HB yang ada sekarang. Maklumlah i memang tak simpan ready stock, everyweek ada order, buat and pos. Buat lagi and pos, again and again. Agaknya nanti baby lahir mesti dah terror buat HB ni sebab hari-hari tengok ibu dia mengadap. Apa cer?

Layan HB untuk minggu ini, milik Sazni Fazlina dan Heriena Azman:


Untuk kesekian kalinya, tempahan memang dah closed tau! Takleh nak slot in lagi sebab ibu menandung dah mula sakit pinggang duduk mengadap HB ni lama-lama. (kesian kan lah saya!). Yang mana sempat booking November lepas memang akan digagahi jugak la untuk siapkan HB tersebut. Masa ambil booking dulu tak pregnant lagi, naseb baiklah takde booking masa dah bersalin. Instinct i think! Rasa lepas raya nak 'bersara', rupanya bersalin. Ahaksss! Yang mana baru nak order dan banyak email yang i tak sempat reply tu, i minta maaf banyak-banyak ye, kekangan kerja, kekangan kudrat ibu mengandung, kekangan family lagi. Sobs!

Sewaan veil dan baju pengantin pon sama, akan dibekukan sementara waktu ye sayang. I nak minta maaf banyak-banyak! InsyaAllah nanti i akan buka semua, bila? Tunggu masa yang sesuai la ye.

Kepada yang berkahwin hujung minggu ni, Selamat Pengantin Baru!


Till, then. Assalammualaikum!

i n t a n o r a z a m

Sunday, March 18, 2012

Deluxe Close & Secure Baby Sleeper

I really want this for my baby!

I know some say it’s not worth it sebab just for infant only (0-6months), but I have my own reason to grab this! Kehkeh. It’s not for daily usage, but essential for travel purposes.  Malas nak travel bawa tilam, bantal, comforter etc. Plus baju, pampers, dah boleh penuh satu bonet.


Plus baby sleeper ni boleh di lipat dan dijadikan beg, handy right?


For time being, I tak plan nak beli baby cot, so masa dalam pantang ibu tido dengan baby kat atas katil. Abah? Hurrrmmmmmm, hehehehe. 

Nanti bila baby dah lasak dan susah nak handle, baru kita beli baby cot ye?

Nak tengok cemana bentuknya? Jom cekidaut!

The First Years: Deluxe Close & Secure Sleeper with Airflow Positioner


courtesy: google 

Comel tak? Baby sleeper ni ada dua saiz. Satu normal saiz, satu lagi deluxe. Yang i beli tu deluxe, besar sikit saiznya berbanding yang normal. 

Price range yang deluxe tu dalam RM170-199.90. But i just bought it for RM100! Yeay! Postage pon baru RM20 je. Still murah!

Esok sampai la, i dah track kat Gdex dah selamat sampai Kuantan pon! Weeeeeeee, tak sabar! Sebab tu suka shopping online, murah dan berbaloi-baloi!


With love,
i n t a n o r a z a m


Friday, March 16, 2012

Friday, March 9, 2012

Nursing cover my version

 cara pemakaian


details

Nursing cover my version, teheee! D shape, boleh lock/unlock kat belakang. 

Senang nak pakai terutamanya untuk ibu bertudung. ^^,

I letak kain linen dibahagian tengah header cover tu, (automatik akan melengkung keluar sedikit), boleh intai baby masa menyusu. Pastu i jahit menggunakan 2 jenis kain yang berbeza, kasi lawa sikit.

Bila dah siap, tersenyum tengok hasilnya. 
Harap-harap baby suka walaupon corak berbunga-bunga camni. kalau baby girl takpela, kalau boy?

Takpelah nanti kita buat lagi satu ye baby!




* ignore muka i yang sembab baru bangun tido. Hahahaha!


So how is it, mummies
?



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...