Followers

Thursday, October 6, 2011

Nikah: Review diy Veil

Haiiiiii~

Sori dah lama tak update blog. Entry pertama sebagai PUAN intan. Hihik~

Hari ni first day bekerja, tapi takde mood sangat. Asyik tengok gambar kat facebook je. Tersenyum sendiri sorang-sorang. To be honest, I am super proud of myself, Alhamdulillah semua DIY menjadi terutama pelamin, bilik dan khemah. Penat lelah terasa berbaloi walaupun sakit pinggang memanjat etc. Nanti I review satu-satu k.

For now nak review pasal nikah dulu. Ramai yang request pasal Veil Nikah. Suka kah?
Veil nikah ni 100% design and beadings by me. Idea pon I sendiri-sendiri je, rasanya semua dah pernah tengok entry INI dan INI. Tapi masa tu tak review semua la kan, nanti basi pula.

Okeylah, veil ni terdiri dari 3 komponen utama sebenarnya iaitu Veil, shawl RM10 dan dua keping lace yang sudah di patch (untuk bahagian muka). Sori gambar takde sebab dah hantar dobi, so korang buat paham-paham sendiri jela ye, ampun!

So first of all, I pakai shawl tu macam biasa aje, pastu lekatkan lace yang di patch tadi dikiri dan kanan bahagian muka dan pinkan kemas-kemas. Kemudian letakkan veil dalam kedudukan selesa dan pinkan. Mudah dan ambil masa 3 minit sahaja, cepat kan.


Selepas siap, baru pakai lipstick, DONE! I’m ready for the Akad, ececeh~
Nak tengok hasilnya?


Okey tak hasilnya,sesuai dengan muka? 

 Selepas ini makeup nikah, setuju?

36 comments:

~ NANA ~ said...

OMG!! siyes sgt lawa....suka suka sukaaa!

kisah aku said...

cun habis....

Fariza said...

cntik dan kreatif

reena said...

Love love love your nikah veil! Untungla u ni tangan berseni.

e k i n ♥ y u s r i said...

seyes cantik

reena said...

Intan, please please please buat untuk i nanti. Eh serius i nak u buatkan. Pleaseeeeeeeeeeee :D

erin moshimoshi said...

cntik2 .. ehhee

♥♥♥Farrah Anuar♥♥♥ said...

u look so beautiful intan!

Sue Zaman said...

cantik sgt2...

shafika fieka said...

serious mmg cantik sgt..suke la veil u intan..

Cik Zimie said...

pandainya intan.well done!!patch tu, pandai gila u mix n match.i nak buat,tangan kejung je rasa.haha :p

syakilla.purple said...

cantiknya intannn, boleh tak nak jelesssss :(

G-JaH said...

Hai Intan..i suka sgt tudung n veil u..i serius nak tempah ni..leh x? email i k..teddy_libragirl86@yahoo.com

malynd_anggun said...

gojessss nyee!! i heartttt sgggttt

LisaLisut said...

puan intan lah ratu DIY okayyyy.no doubt! :) terbaik!

miss puteri said...

suke sgt. sesuai dgn u! hee (^_^). n sgt suke veil i yang u buat jgk!!! thanks dear!! update cepat2 ye..hehe

rose said...

pretty awesome ;)

Atiqah Ahmad said...

cantik!! suka sangat-sangat ur veil.

farhanna said...

wseet lg nice la intan.. btw congrats intan...

haya said...

knp u ni kretip sgt???? -mood jeles xhengat. HAHAH! :D

Mimin said...

Cantik!! kalah tudung vispera u~

syuhaidah said...

centiknye intan..pasni da leh ambik tempahan la..

Rilla said...

Santeknyaaa...suka sebab lain dari yang lain

chiaki05 said...

congrats puan intan..u look so sweet n pweeeety!!! luvs ur veil n ur scarf..sgt lawa...

Cik Hazz said...

sangaaaaaaaaat cantikk!! congrats & Selamat Pengantin Baru Puan intan!! ;-)

Liya Laa said...

Lambatnya nak kahwin.. nak suh kak Intan jd wedding planner :)))

Cik Saila said...

cantik+suka :))

Cik Puan Mimi said...

cantik sangattt!
xde tutorial ke? *amboi.aku dah kawen pon sebok nk tengok* hehe ;p

Cik Puan Mimi said...

cantik sangattt!
xde tutorial ke? *amboi.aku dah kawen pon sebok nk tengok* hehe ;p

maria fitria said...

cantik.. meleleh ayaq liur tgk.. plz buatkan i 1.. :)

chenta nana said...

suka la ur tudung tu.. serius sesuai dengan muka u... cantik dan berseri gitu... congrats for ur wedding..

izwahasnan said...

cantik sangt...kreativi..
boleh share berapa kosnye

Asfiza said...

cantiknyer....

salam perkenalan dari asfiza..:)

Mr & Mrs Chenta to be said...

intan.. tak berapa nak paham patch tu. hehe.. knape buat 2 ek? nape tak 1 then trus pasang kat atas.
n patch tu, bkn jht trus kat shawl kan? adoi.. sori.. bnyk tnya.. hee.. tq.

Nurul Suaidah said...

intan, nurul mtk izin nak curik design tdung nikah yg gojes ni... =)

http://cikacot.blogspot.com/2012/04/sabak-bernam-dikuarantin-selama.html

Anonymous said...

Hye intan,so kreatif.cantiknya veil.tabik,

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...