Followers

Thursday, October 20, 2011

Reveal: Wedding Cake

Wedding cake, wedding cake!

Hampir-hampir I takde wedding cake sebab lupa nak tempah, cuti kawin dah start seminggu awal, memang tak dapat la nak order since wedding kan kat kampung, huhuhuh, mane la nak dapat fondant cake yang comel-comel-cantik-cantik untuk wedding I nanti, sobs!

Rasa nak meroyan tapi berlagak cool, call Juju lagi, dia kan tempat mengadu masalah, my savior! hehehehe. I cakap kat dia cari jela kek cemane pon designnya asalkan fondant, warna comel dan paling penting, boleh tempah 2 biji untuk majlis potong kek dan hantaran. I just lets juju decide for me since dia tau my taste and theme perfectly.

Akhirnya, one fine day, juju called me and said, kek sudah ditempah! Woweeeee! Suka! Design yang juju pilih memang menepati citarasa I, alhamdulillah~

Inilah kek untuk hantaran:

Ini pula kek untuk majlis potong kek:


Tapi cop! Final product bukan camni tau..i dah DIY felt flower kat kek tu, jadi camni lah hasilnya.


Comel tak?

Tengok expression muka Amira n Mimi, teruja diorang nak usik-usik kek tu, hihihik~


26 comments:

Fariza said...

comel :)

Cik Puan Mimi said...

comei glerrrr~
nampak sedappp..

erin moshimoshi said...

wahh sedap kan .perisa ape nie

Hunny Kitty said...

lawa tau!

lysa said...

Cantik dan menyelerakan. Lagi lagi bila letak felt flower tuh. Lagi bertambah tambah cantik ^_^

reena said...

Comelnya dua2 kek tu Intannnn! Serius comel gila.

K.I.N.A said...

comel3..gaya suara upin ipin..

LisaLisut said...

cantikkkkkkkk. aritu masa konvo adik i kat picc kan ade sorg budak perempuan ni pegang hb mcm u buat tu.hehe.org sll konvo dpt hb fresh flower kan dia lain dr yg lain.nice :)

Cik Saila said...

fuh! cantik gila kek tu di'felt'kan..
cantik gila-gila.. hehe :D

intan said...

To all: thanksss semua, hehehehe.

Lisa: memang i ade buatkan untuk convo, tapi tak ingat dah order siapa..hehehehe~

ni@ @in said...

comel la kek tu..
dua2 comel(^^)

jooleata said...

cantik cantik cantik.. hihihi

ctzainal said...

tangan awak ni mmg betul2 ada magic touch la puan intan! hehe. ai like! :D

e k i n ♥ y u s r i said...

comel2

UyaRayza said...

bgusnye intan nie..sgt5 kreatif

cheQmOomOo said...

ingt org tu wat kn fondant cam kaler felt :p

||ina dinzly|| said...

cantiknya kek tu..cam sayang je nak makan kan..akak mmg kreatif la =)

Atiqah Ahmad said...

comellll!! suka sangat.

Sfarlina said...

so rajinnnn~ hehe

syakilla.purple said...

cantiknyaaaaaa...suka suka sukaaa!!!!

eesyaheera said...

Kek pun awak DIY! Terbaik la Awak ni Intan

Rina (◕‿◕)✿ said...

comelnyeee intann...felt flower tu made of what?

FY said...

nice cake deco,intan!

the2Balqis said...

Nasib baik ade bodyguard jage cake tu tau...klau tak dah lame kene ngap ngan budak due tu..sbb cute sgt cake! :)

Mysunshine Cupcakes said...

salam intan.. sorry akak x nampak ur comment..oo u pengantin nyer ^_^. salam perkenalan..

I do admit the cake looks great with your DIY flowers.. ^_^
unique & cantik.

Selamat pengantin baru...

kak zar..

cikpia said...

pergh!!! sumpah kreatif!

love the idea, memang cantik!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...