Followers

Monday, October 10, 2011

Reveal MUA: AzieCunz

Hai sayang,

Sorry la tak dapat nak update cepat-cepat. Maklumlah weekend lepas ada family day husband, plus mengemas rumah, memang takde masa nak blogwalking, facebook pon buka jarang-jarang untuk reply komen orang sahaja.

Huhuhuhu, I sangat gembira bila dapat feedback yang baik dan pujian yang menggunung di atas my DIY wedding day, sangat terharu rasa-nak-peluk-korang-kuat-kuat.  Tetapi I sangat sedih juga sebab I tak dapat nak balas email korang-korang semua buat masa sekarang. I harap semua orang bersabar, I sangat busy dengan kerja office yang bertimbun, dan dengan majlis bertandang yang akan berlangsung hujung minggu ini (15hb Oktober 2011), memang I tak menang tangan.  I cuba untuk menjadi yang terbaik di luar, dan di alam maya (internet), insyaAllah.

I akan cuba reply semua okey, I will ! I will! I will!

Kepada mereka-mereka yang tak putus-putus bertanya pasal HB, I rasa sangat sedih untuk bagitau tempahan dah ditutup, I rasa I dah announce lama dulu, sorry okey! 2012 slots pon I tak buka lagi, Harap korang semua faham keadaan I, I bukan wedding planner, I just nak menolong apa yang patut sekadar yang termampu, huhuhuhuhuh.


Okeyla I taknak bermood sedih lama-lama, seperti dijanjikan I nak review pasal my beloved MUA.

I sangat suka dua-dua makeup I, nikah dan bersanding. Dua-dua ada keistimewaannya yang tersendiri. Untuk nikah, I nak makeup yang nampak yang natural dan suci. Sesuci majlis nikah itu sendiri, I didn’t request for any color/style, bagi kebebasan kepada my MUA untuk merias muka I seadaanya.

Paling penting, I taknak cukur kening!

So ini lah hasilnya untuk makeup nikah:

OP: Molkhan

Tengok kening i, tak cukur pon boleh dapat efek camni, alhamdulillah syukur.

Untuk majlis bersanding pula, I nak makeup yang lebih heavy dan menonjol. Hari bersanding agak kelam kabut sedikit since I ade majlis khatam Quran pada sebelah pagi, tapi my MUA berjaya merias wajah I menjadi cantik (perasan) walaupon masa yang sangat terhad. I dah risau makeup I tak sempat siap, memandangkan rombongan lelaki akan sampai pada 1215pm. Cepat kan, maklumlah, majlis di kampung memang mula awal, habis pon awal. So kena la ikot keadaan semasa, Peek hour pukul 1230pm. Tapi alhamdulillah sempat bersiap tepat pada masanya, still under control~

Ini pula makeup sanding:

Sanding takde gambar dari OP lagi, ehsan kamera adik ipar

Apa yang paling I puas hati, product yang kak Azie gunakan mostly from MAC termasuklah fake eyelashes, makeup sangat tahan lama dan flawless walaupon muka I berlubang-lubang ada bekas jerawat. Yang penting dalam gambar nampak cantik dan berseri.

Walaupon I nangis macam banjir kilat masa nikah, makeup tetap tidak berubah/ rosak. Loike loike loike!
Last but not lease, korang nilai la sendiri ye, I malas nak puji lebih-lebih nanti korang kata I perasan-san-san! Kak Azie memang I recommend two thumbs up! Makeup pon lembut je, tak rasa rimas langsung. Kak Azie memang terbaik!

Plus, kak Azie memang biasa makeup untuk event artists terutama KRU productions ( Sori kak Azie kalau tersilap promote). Tak percaya boleh tengok sendiri kat blog beliau:





10 comments:

reena said...

Cantik sangat makeupnya. Memang berseri seri! P/S: Intan, i nak cop awal2 tau untuk slot 2012. Please pleaseeee. Kalau u tak nak amik order i, i tak nak kahwin lah :p

Cik Puan Mimi said...

cantikkkk~
tula, sy comment kt fb x tereply..rase tersingkir *tetiba* hehehe

Mizz Ryn said...

alah sker nyer .. mmg cantik rase x rugi nk hire kak azie utk engagement day ni ...

Fariza said...

mmg cntik. fariza pun x suka cukur kening. original. hik3. jgn lupa hb sy. he3

erin moshimoshi said...

cntik makeup u lalink

nida-razak said...

intan...mekap mmg cantik..nida suka mekap nikah tu..mmg nampak suci =)

ni@ @in said...

cantik...

Cik LaLa said...

serius,,cantik..=)

K.I.N.A said...

kina banjir bila tgk org lain banjir..haha..

Anonymous said...

u xsewa ke veil peach ni?



moon

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...