Followers

Tuesday, January 11, 2011

B2B: Reveal Hantaran Tunang

Dulu I dah reveal gambar tunang kat fb. Then aritu I dah delete dah sebab nak ambil mood kawin pulak. Ha ha ha. Tapi kadang-kadang rindula bila tengok balik gambar tu dalam lappy ni. Mana tak nye, itu antara kenangan terindah yang I ada dan lebih happy sebab I ada kawan2 yang selalu memeriahkan keadaan, tu yang buat I lebih happy! Even I buat majlis kat kampung, diorang tetap datang. Sampai sesat2 dalam ladang sawit omaiiiigoooddd korang sangat struggle okey. As u know, I nie sangatla cerewet lebih2 bab baju, decorations etc etc. Boleh dikatakan semualah. So hari ni I nak share beberapa perkara berkenaan majlis bertunang I pada 29 Mei 2010 tempohari.
Hantaran I kepada pihak lelaki adalah:
  1. Sirih junjung
  2. Buah buahan
  3. Cupcakes
  4. Perfume
  5. Kemeja
  6. Cookies famous amos
  7. Sepersalinan baju nikah
  8. Belt dan tie
  9. 2 nashkhah buku agama hardcover
Dan dibalas tujuh oleh mr F:
  1. Sirih junjung
  2. Sebentuk cincin tuning (cincin risik dah diberi sebulan sebelum tu)
  3. Cupcakes
  4. Telekung
  5. Handbag
  6. Ferrero roche
  7. Sepersalinan baju nikah
Alhamdulillah semua hantaran ni kami beli sikit-sikit mengikut budget yang tak seberapa. Untuk gubahan, I pilih Dip Flower warna light pink and cream. Tempah kat kawan tadika i. Ni contoh dia:


He he. Hasilnya sangat superb. Macam Kristal dah. Tapi as semua orang tau, Dip Flower ni sangat mahal ye. So i suruh my friend tu buat sekuntum-sekuntum dan I gubah sendiri. Dia buat 11 bunga besar, 12 bunga sederhana dan 30 bunga kecil dan daun pulak, xtau la berapa kuantiti dia, banyak kot. Then I custom-made buah2 cristal warna pink dan manic bulat warna hijau konon2 bagi naik seri. Bab gubah, I serah pada kakak kesayangan bagi diorang banyak kerja sikit tp I tetap monitor diorang buat. Psiko kan. Haha. End product sangat memuaskan hati I dan yang bestnya, I rasa worth it. Bayar mahal sikit takpe asal kita mampu tersenyum. =) Gambar dekat2 sikit nanti i godek2 dalam lappy. Ni kat ofis ahaks!

Then, untuk belah lelaki, I rasa my mr F sangat bertuah ada pakcik designer. Hantaran diorang dibuat hanya dalam masa 3jam sahaja dan hasilnya? Mampu menenggelamkan hantaran i. Okeyla warna pilihan diorang adalah soft purple. (actually I yg pilih warna ni kihkih). Tapi selit-selit warna cream jugak kan, loike!Sangat cantik. Rasa sayang nak bukak hantaran tu tapi sebabkan I excited sangat nk pakai handbag CR tu, I bukak jugak huh u hu.

Okelah now time to reveal hantaran. Sorrylah kalau korang rasa story I indah kabar dari rupa.


Okeylah I rasa entry akan jadi terlalu panjang, so that I akan divide kepada beberapa part ye. Stay tuned. So untuk entry ni adalah berkenaan hantaran sahaja ye. 
LOVE INAL!

1 comment:

Amie Riz said...

uji's collection dkt area mane..? ;-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...