Followers

Tuesday, January 11, 2011

B2B: Reveal Custom-made Mini Dais

My custom-made mini dais? N the dayangsssss?

Okeylah review satu-satu ya. Untuk mini dais, I habiskan dalam RM21 sahaja. Percaya tak? Itu pon I spend untuk beli bunga kat belakang tu, dan riben, itu sahaja. Sebenarnya background adalah langsir emak lama-lama. Ada 2 lapis, belakang skali langsir offwhite plain, then depan dia ada langsir bercorak jarang. Langsir ni pon I pasang kat curtain track tingkap sediada kat situ. Cemane I hide tingkap cahaya tingkap belakang tu? Ha ha ha ni gelak jahat. I suruh BIL pasang kain hitam dari luar, pon ni ihsan dari emak. Kena amek tangga dan panjat. Sebab adik kesayangan, diorang redha. Thanks abangteh &abangchik.

Pastu berbalik kepada dais, I letakkan bunga DIY sendiri idea pon I sendiri , mula-mula nak letak flower ball tapi sebab nak jimat, I buat camni je. Still nampak oke kot. Bunga beli kat Cowboy rm19.90. Riben tu RM1 kat small garden. Sebab bunga tu ada 18 kuntum, so I divide 3 kuntum untuk setiap ikatan. So ada extra 3 kuntum. I simpan dalam kotak. Untuk decoration I biasanya guna no ganjil, contohnya 3 kuntum bunga, dan 5 jambak bunga. Camtu jugak I apply bila design rumah orang, or buat ID.

Sarung Alas dan bantal? Pinjam dari kawan yeayyyy. Alas tu tilam single yang dilipat dua. Pastu I ambil sejadah merah letak atas alas bagi naik seri. Bantal bentuk silinder I pinkan pada alas supaya tidak bergerak. Oke done explanation custom-made mini dais I! Nak copy, silakan. Lagi baik kalau bagitahu I dulu. Sharing is caring right?

The dayangs? All my nieces, anak kakak-kakak I je. Attire, diorang sendiri. Kebetulan masa wedding anak sedara I, tema kami baby blue. Pastu I rasa macam comel je baby blue n pink. So I kerah dan paksa diorang pakai balik baju tu masa tunang I. Ha ha ha evil. Sampai emak I pon pakai baju yang sama. Tapi kakak-kakak I, nan ado! Semua nak melaram baju baru, tapi still blue color lah!

Abaikan muka i tak duduk diam, nebes!

LOVE INAL

6 comments:

miey anna said...

wahh..sangat sweet mini dais tuh..teruja..sbb baru pk nak buat sndri jugak..

jom xchange link
http://akemiey.blogspot.com/

nice 2 noe u =)

K.I.N.A said...

bgusnye..guna barang yg sedia ado kan..

intan said...

miey anna:nice to know u toooooo~

buat sendiri je dear, yg penting kene kreatif sikit. mine memang jimat gile..sume pakai yang sediada je..rm21 je utk mini dais tu..utk bunga dan riben..

miey anna said...

sangat suke..t nak reka sendri jugak..jimat kos..tQ intan =)

intan said...

anna: ya chaiyok! yang penting jangan stress ya, nanti gmbr x cantikkkk~

SophRoSyNe @ cik giRang said...

waa..sgt nice.. mine pon nak diy..tp akak punye idea.. tak tau cmne outcome sbb eent lambat lg...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...