Followers

Tuesday, July 17, 2012

Reward kepada diri sendiri

Selepas 3 tahun Nokia E72 ni berkhidmat, tibalah masanya ia bersara walaupun keadaannya masih cantik/berfungsi. Memang tak rosak pon, screen pon tak calar, tapi disebabkan excited nak ambil gambar baby banyak-banyak so i me'maksa' diri membeli handphone baru. (paksa tu yang tak tahan tu).

Untuk Nokia E72, i boleh bagi 5 bintang, atas performance dan kelasakannya. Dah terhempas banyak kali atas jalan raya, terpijak, anak saudara campak, sengaja/tak sengaja terjatuh, memang keadaan masih elok. Tak tau lah memang ia jenis tahan lasak ke apa, tapi salah satu faktornya sebab beli yang zitron kot. 

Nokia E72 ni hadiah daripada my boss, sebab performance kerja zaman 'tersebut'. Sekarang, dah tak perform sangat macam zaman anak dara dulu. Dang! I sangat suka E72 tu sebab walaupon 'C'okia, tapi tetap boleh email, whatsapp, facebook, twitter dengan jayanya. Cuma instagram je tak boleh, tapi terpaksa menumpang di phone husband. Stresssssss! So itulah salah satu sebab kepada i berpindah ke handphone baru. Instagram tu penting kot! Addicted sudah!

************************

Masa mula-mula nak usha handphone baru tu, memang dalam kepala nak beli iphone macam husband. Sebab dah terpengaruh dengan dia lah! Tapi bila baca review, dan komen kawan-kawan, android lagi bagus terutamanya dari Samsung. Kebetulan pula S3 baru je keluar di pasaran, memang terpengaruh habislah. So i pon ajak husband usha-usha Samsung booth sebab nak explore sendiri S3 tu. Tapi dari dulu sangat suka Note tapi masa tu tak mampu nak beli sebab mahal ya amat!

Bila sampai kat booth, S3 ke mana, Note yang dituju. Godek-godek, plus tanya salesman, memang Note lah yang terpahat di hati. Husband lagi suka S3 sebab saiz yang lebih kecil dan processor lagi laju, tapi sebab ini phone i, so i tetap nak Note juga. 

Yeay, beli Note!



Balik rumah godek-godek, puas hati! Lepas ni takyah pinjam iphone husband lagi untuk instagram. Semata-mata untuk itu? Hahahahahaha, layankan aje. Just fall in love dengan Samsung Galaxy Note ni walaupun besar gabak. S3, byeee!

Jom follow instragram i ye. Account i as usual lah: intanorazam


Husband pon suka padahal die pakai iphone, siap cakap nak tukar ke android lah sebab iphone sangat tak user friendly. Hehehehehe. 

Silalah beli wahai suami! 

Sebab masa i beli tu dia menyokong tanpa bantahan, so i pun kenalah sokong dia juga!


Love,

i n t a n o r a z a m




15 comments:

Boo said...

syoknya tukar phone! sheila pun pakai iphone. tak best selain instagram.

cik yuyu said...

wahhh.. best2.. yuyu pon nak beli.. tp terdaya lagi.. mahal lorh..

mama aleen said...

bestnya reward :)

cikpuanputeri said...

haha... i sokong jugak husband u!agagaga. i suka note. beribu kali da cakap nie...hikhik

choclairissa@intan marliana said...

hehehe intan..saye beli s3..sbb dipakse husben (haha alasan)

anaztasias nora aira said...

beshnya intan !!!!!!!!! ala nora xde instagram lagi so xdapat nak follow lagi wat masa ni :)

BAIZURA NATASHA said...

Welcome to samsung club..i s2 la tapi..hehe

Cujie said...

Salam Kenal... Salam Note juga :))

Suka baca belog intan... cantik dan tak kedekut ilmu ajar mcmana nak buat HB tu...

Jangan terkejut pula tengok ada orang lama dok kat belog ni... Cujie la tu...

Anyway take care... always happy masa pregnant nanti baby pun sentiasa happy... :))

R.R.Z said...

salam
mummy intan :-)



same lah kita. baru je dpt note.
puas godek2.
asalnya mcm tersuke gak s3..tp hubby beria2 nak si isteri pakai note. bajet sesuai dgn kerjaya *konon*


p/s : nak main instagram gak..tp..x reti..syiok je tgk org duk instagram sane sini

Hanani said...

bestnya pakai note..1 of my wishlist..anyway, i BW dan jumpa ur blog..follow u, if u dont mind follow la ye :)

Zimie said...

boleh geng dengan intan, i android user hehehe tapi bukan samsung la.

cik chinta said...

skg sme org bli hp bkn sbb nk call ke apa. tp sbb nk amik pic. mmg berhantu btl. dlu pon x terthn nk bli hp br. sbb nk ad aplikasi instagram. hampehkan?

:: Riri-Fatieha ::~ said...

wah bestnye... haritu dah tngk galaxy note wrna putih, memang besar n cntik.. tak mmpu nk beli lagi, mengidam je dulu. hehehe

Pink Lavender said...

note best laaa
makneng follow sini
jom follow makneng

Cik Puan Mimi said...

Wootvwoot!! Kita serupa. Intan take care screenvdie sensitif. I beli early this year dah anta waranty skali for no reason. Huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...