Followers

Monday, July 9, 2012

Nama sudah di pilih

Hai,

Monday blues betul lah! Elok-elok dah mandi dan keringkan rambut, masuk bawah comforter balik. Haihhhh dah terlambat masuk office hari ni. Di tambah pulak dengan aircond sepoi-sepot bahasa, lagilah mimpi yang best-best.

Terjaga pukul 915, itupun sebab dalam mimpi kerja kat office belum siap, terus cerah mata bangun. Hahaha (padan muka).  Terus mandi lagi sekali, bersiap ke office. This is my Monday, what's yours?

*******************************

Hujung minggu yang sangat padat dan best. Kepenatan 245% tapi kepuasan 400%, cemane tu?

Kalau nak cerita pasal my weekend mesti korang boring je baca, so kita cakap pasal lain lah.

*******************************

Alhamdulillah nama baby A sudah di pilih. Nak tahu siapa pilihkan?


Ustaz Don Daniyal !


Ceritanya macam ni. Husband and i memang dah shortlisted nama baby, nama lelaki dan nama perempuan. Tapi lebih pada nama perempuan lah sebab dah 4x scan nampak flower. I pon dah start panggil 'baby A'. Dalam entry i sebelum ni pon i ada bagitahu nak namanya baby Amani kan. So depan dia lah yang menjadi big question mark. My FMIL ada nasihatkan kami, dah pilih nama baby, silalah rujuk dengan ustaz nama tu baik ke tidak. Walaupun maksudnya baik, tapi diharapkan biarlah serasi dengan baby.

Awal-awal tu takde lah plan nak tanya Ustaz Don pon, tapi tiba-tiba teringat yang adik Ustaz Don adalah my junior, so why not text dia and try my luck. I pon minta lah this 'another Don' tanyakan Ustaz Don perihal nama baby kami. This another Don namanya Don Ahmad Ashraf. Hehehe. So i pon bagitahu lah 3 nama pilihan bagi baby girl dan 2 untuk baby boy. 

Dua hari selepas itu, dah dapat reply. Weeeeeeeeeeee. Ustaz Don dah pilih! Entah kenapa berdebar-debar pula nak baca. Alhamdulillah Ustaz Don pilih nama combination pilihan i and husband, memang first choice kami lah untuk both nama girl and boy! 

So adil kan, itulah orang kata, first choice tulah paling terbaik. Selama ni memang i je yang pilih nama, tapi ada je yang tak berkenan di mata husband. So bila sama-sama pilih, adil dan saksama.

So kami macam tak teragak-agak lagi nak namakan baby dengan nama tu. So lepas ni boleh tutup buku lah, dah boleh stick dengan nama ini. Hye baby, hang in there! 


Wwwwwwwwweeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!



30 weeks and counting~


5 comments:

Cikpuan rara said...

wah dh pilih eh.rara x pilih lg.and x tau nk rujuk ustad mana.kalo tny UAI agak2 dye nk layan x? hehe

Boo said...

kak, bestnya. sheila doakan baby tu secomel dan sebaik-baik manusia. Insya Allah. amin :)

ctmah said...

bestnya dah ada nama baby. I'm still mencari n caca lg..hehehe

Syima Syaz said...

nama dah ada tp nak kena confirm dgn ustaz jugak ni....harap2 ok...dah 3x tukar nama ni.hehe

~ NANA ~ said...

yeayyy ustaz don dah pilihkn! cepatlah beranak, nk jumpa ur baby ni! haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...