Followers

Tuesday, July 10, 2012

30 Weeks Check Up



30 Weeks Check up:

Start from this week, i akan check up dua minggu sebulan. Semakin kerap lah ke DMMC nampaknya, hehe.

My baby's weight: 1.632 kg ( ikot graf 1.3kg camtu je)
My weight: +2 kg (normal)

Progress:

1. Scan kali ni baby paling aktif sekali sebab dia tengah bangun menggeliat sana-sini!
2. Dapat tengok baby sedu secara live, ternganga-nganga mulut. Baby sedu adalah rutin sekarang, kadang-kadang sampai 3 4x sehari.
3. Progress baby okey, cuma i yang kena diet sikit sebab kandungan gula hari itu yang tinggi. Walaupun sekarang dah back to normal, tapi doc risau gula akan naik balik.
4. So far BP, Urine, HB semuanya okey.
5. Perut dah selalu mengeras, kepala baby dah kebawah. Tapi doc kata perut i masih ada kosong, still ada ruang yang luas di bawah 'B', sebab badan i jenis panjang, so xdelah sendat sangat kat bawah 'B' tu.
6. Semakin kerap kencing, lebih kurang 1st trimester dahulu. Masa 2nd trimester i tak pernah bangun malam untuk kencing.


So jumpa lagi baby dalam 2 minggu ye!



10 comments:

Boo said...

bestnya, jadi ibu dalam masa 2 minggu!

Cik Tqah said...

tk lame dah nk jumpe baby

Cikpuan rara said...

intan,nk tanya,intan akan scan tiap kali checkup ke? rara till now xtau berat baby bape.g KK dorg x scan pon =(

Shakina Farhan said...

cakap pasal sedu ni kelakar..kina cakap kat husband baby sedu..die sllu la pegi amek air..'nah, sian baby sedu'..haha

Hidayati Farhan said...

ohh, saya pula makin jarang pee pee tgh mlm. kat sek bole thn smpai balik lagi. haha.

yup doc pon ckp, masih ada ruang, tp doa la dia x pusing lagi. hehe. x sabarkannnnn

Gadis said...

sama la ngan Gadis...
kerap buang air kecil malam...
huhuhu...

ctmah said...

masuk 36 weeks lg kerap jumpa baby.seminggu sekali :)

aNgAh_aLiFaH said...

bestnye pregnant.. angah rindu nk pregnant lg... hikkksss... padahal pantang 100 hari lom abis lg..

intan, jaga diri extra baik ok..jaga kesihatan.. dah sarat ni mmg tak bole selsema batuk demam etc.. sbb kuman tu seme akan jangkit kat baby.. cam angah aritu demam masa 38w, sbb tu solleh kena meningitis.. :(

intan said...

Boo: bkn jd ibu 2 mgu lg..tp leh scan baby lg 2 mgu..hehehehe.

Cik Tqah: tulahhhh, tak sabar dah ni..

Rara: i check kat private jadi setiap kali scan boleh tau berat baby..heeeeeeeeee.

Kina: tula pasal, husband pon sll buat cmtu. Tapi sbnrnye tak efek ape2 pon kan..

Yati: sabar dear, nnt kite tgk sape bersalin dulu...queue ni dgn kina, put, fiena dan ramai lg..

Gadis: yeke, dah bape weeks dah?

ctmah: tulah pasal..tak sabar! baby cepat la lahir..

angah alifah: orait angah! intan mmg jaga kesihatan sekarang, last2 ni la kena jaga betul2 kan.. bila la nak jumpa baby soleh ni~

('',)pzAEdy~ said...

salam kenal.
ouh beza kite 1weeeks+,hehhe, kite tgk sape yg keluar dulu! ehehe. comel kan baby sedu2. hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...