Followers

Thursday, June 28, 2012

Sekali lagi

Huhuhu, sekali lagi.



Memang i sedar i tak letak watermark. Tak suka sebenarnya, macam sangat kedekut pulak. I tak kisah if siapa-siapa nak ambil gambar HB i dan letak di blog, or letak di FB, or di mana-mana sahaja sebagai inspirasi. Silakan sayangku! Kalau letak watermark, macam terlalu mem'promosi'kan diri sendiri pula.

Cuma kalau tujuan bisness, ibarat mencuri namanya! 


I pon rasa tak selesa. 

Apa salahnya letak hasil tangan sendiri kan? I percaya tangan-tangan korang pon berseni dan sangat kreatif, ada yang buat dan hasilnya, BOOM! Lagi cantik dan kemas!!

 I dah share tutorial bunga dan pemegangnya sekali. Dah ada dua kelebihan di situ. Boleh try buat dan kalau nak buat bisness, sila kan! Jom cari duit lebih jom.

" Saya tak marah aihhhhhhhhhh, sharing is caring!"



11 comments:

Cik Tqah said...

betul2.. thnx for sharing..mmg sumber inspirasi kann

miszatie said...

comelnye HB..tp i kureng ske jenis fabrik..ihik..but sangat cntik lorrr..^_^

ayahanuna said...

hai akak! thanx a lot for the two tutorials. tapi selalu fail yang nk buat cover bawah bunga tu. taktau dah mcne nk buat. tgn keras sgt agaknya. huuu ^^

Rahmah said...

siannyer kat akk...mereka sgt jeles kot ngan hasil akk..atau mereka xmmpu wat sebaik n secantik akk punyer...sbar ek...

Boo said...

kak,ada yang still cilok gambar ye? tak baik betul dorang ni. apalah rasanya kalau hasil tangan dorang yang kena cilok kan. kak, adore sangat ur tutorial :)

Rilla said...

Bunga orkid itu tetap ku kenal di mana jua. Apa salahnya diorang ni buat sebiji dua sample kan? Lepas tu jual as ready stock.

Cik Saila said...

kesian kak intan..tp bg saya lah kan, mcm mana pun org nk curik hasil tgn kita (dalam kes ni, kak intan) org lain akan tau jgk..sbb seni tgn setiap org berbeza wpn kita bt benda yg sama.. saya rasa siapa yg follow akak,yg tau hasil2 kerja akak, diorg boleh cam hb tu siapa punya. diorg nk curik pun takat mana..diorg boleh curik picha hb akak,tp hasil tgn dia tu tetap x sama mcm dlm picha..

saya sendiri jadikan hb akak inspirasi saya..saya dh buat pun..tp saya sedar,hasil saya xsebaik hasil akak.. :( tp suka sbb usaha saya sndiri..

so akak jgn sedih2 eh..jauh mana sgt la org tu nak menipu dgn karya org lain..lama2 org akan tau jgk..

syg akak :)

Iryani Azlan said...

Intan, i saw you posted about this dah dua tiga kali dah. Kadang2 i takut juga sebab i pun jual felt handbouquet kan? Tapi i memang buat version yang sangat2 berbeza dengan you. I faham perasaan gambar diambil and digunakan untuk tujuan bisnes ni. I pernah kena, cuma i tak sempat ambil bukti je untuk ditunjukkan. Setiap kali customer nak tempah, i akan cakap, my version is a lot different from yours. Lagipun tangan masing2 seni dia lain2 kan? Jadi tak akan sama. I wonder how these people boleh buat sebiji mcm you buat. Kalau boleh sekalipun, for me la, you should add in your own trademark in it. But seriously, i understand your statement, x marah langsung untuk orang nak berniaga kan? even u recommend lagi some to me. tapi kena have some mercy la, at least give credit ke mcm mana kan?

nYomeL said...

kalo amek gambar letak kat blog/fb utk inspirasi xpe.. tapi kalo utk wat bisnes.. melampau!

letak je la watermark intan.

* geram tgk org curi hasil kerja org lain dan buat jadi sumber pendapatan.

lovelyadibah said...

yeah.understood.lagi2 orang guna as theirs kan? kagum dgn intan yang cool jer.thumbs up!

Cik Zimie said...

hurm ada lagi orang camni, rasanya bisnes tapi kalau 'menipu' tak kemana.better intan letak je trademark untuk orders seterusnya.kalau tak,nanti pisang berbuah dua kali.rasanya pisang ni dah masak 3,4 kali je huhuhu.sabar ye intan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...