Followers

Monday, June 11, 2012

I'm so so so sorry!


Hai,

Selamat hari isnin! Selamat berpuasa kepada mereka yang berpuasa ganti, hehe.

Ini entry luahan hati dan geram dengan Nationwide. Masih ingat entry ini? Sedih sangat sebab HB tu tak sempat sampai ke tangan pengantin.

Huhuhu kesian diorang.

I nak marah sangat-sangat pon, Nationwide boleh buat muka tak bersalah dan salahkan delivery sana, kata diorg, Kuantan dah let go parcel tu on time (same day), pihak sana yang deliver lambat. Huhuhuhu, sangat lah lepas tangan. Tapi bila check kat website, betul jugak.  Check in check out check in check out, sampainya tidak. Huh!

Nationwide buat hal, selalunya sehari je, tapi boleh plak pending tak jumpa rumah lah, apa lah. Stress. 
It takes 5 days baru sampai. Padahal Kuantan-KL je. Bukannya Kuantan-Sabah. Satu lagi Kuantan-Kuala Terengganu. Pon tak jauh mana. Huhuhu.

I terpaksa take it as bukan rezeki diorang, dan bukan rezeki I juga. Berhempas pulas I siapkan HB ni, ingatkan sempat la sampai ke tangan pengantin sebelum majlis. Dengan keadaan ayah I sakit hari tu, memang tertekan. Sampai sakit pinggang I mengadap HB ni. Huhuhuh. First time jadi camni selepas berpuluh-puluh HB telah terjual. Takde rezeki baby juga bulan ni, tak dapat nak shopping barang baby. Sobs.

Sedih. Tension. Sakit hati. Geram.


*********************************
Case 1:
I know customer ni a bit disappointed dgn I sebab order dia 28 April, so I have like a month untuk siapkan. Tapi nak buat cemana, I salahkan diri I dan hormon ibu mengandung yang sentiasa tak larat, kuat tidur dan selalu kepenatan. Dalam tempoh tu pon sepanjang weekend I takde kat rumah. So weekdays dan malam je masa yang ada, dengan tolak masa stay back dekat ofis sampai kul 1230am, memang masa sangat limited. Husband pon turut sama temankan I kat ofis. Dugaan tu, dugaan!

I dah berusaha siapkan, tapi postage plak buat hal. Ini buktinya:


Panjang dan detail kan? Huh!!! Sebab detail sangat so boleh detect salah siapa, hahaha.


*********************************

Case 2:
Tarikh booking 26Mei. Masa slot in dalam order tu I tak perasan tarikh booking n tarikh wedding terlalu dekat. One week je. Selalunya tarikh booking-order gap dalam sebulan. So kelam kabutlah mak buyong ni menyiapkan. Siap-siap je terus pos. Pon tak sempat sampai. Nationwide jawab walaupon dekat ke Kuala Terengganu je, tapi parcel tetap kena deliver ke HQ di Shah Alam dulu. Sebab tu lambat. Tapi bila check status parcel, takde Shah Alam pon? What the...



Urghhhhh, nak marah pon tak guna dah. Nasib baik la pengantin ni baik orangnya, syukur dapat customer camni. Thanks for your cooperation dear.

*********************************

Bila jadi camni, sedih sangat rasa. Rasa malas sangat nak buat HB dah. Nak buat cepat-cepat sangat, badan ni dah tak larat. Dah semakin berat dan sakit pinggang selalu sangat menyerang. Tapi insyaAllah i akan cuba juga siapkan lagi selagi termampu. Kalau tak dapat siapkan, i minta maaf awal-awal ye!




P/S: Masa I announce order (Nov 2011), I memang dah tulis kat HB ORDER 2012 camni....




Agaknya, inilah salah satu 'aral' yang dimaksudkan. Dengan rendah dirinya, i nak minta maaf secara terbuka kepada mereka berdua. Huhuhuhuhu. Harap-harap perkara seperti ini tidak akan berulang lagi.

Nanti bila i dah dapat balik HB dari diorang, i akan let go kepada mereka yang berminat ya!

Inilah HB nya!


Love,
i n t a n o r a z a m





8 comments:

ilaSham said...

Intan, it's OK dear..mungkin bukan rezeki saya..saya sangat terharu dan hargai dengan usaha awak..

intan said...

Thank dear..u memang memahami. Hugsss!

ctmah said...

pity to u..once masuk 3rd trimester, u takyah la wat keje berat2 eh.relax selalu n jgn stress sgt2...

its me said...

sbrla intan..i pn pernah kena juga...i beli brg online..2weeks bru sampai...sgt tragis...dh cll diaorg byk kali pn...tp tkde gune...=(

miss jue said...

intan, kalau u nak let go, i nak booking HB yg bawah tu.

hehehehe

ilynor said...

i'm kuantenese. u nk let go hb? hw much? im interested pink d ats. email me ily_nor@yahoo.com

intan said...

Hai dearie semua,
i dah dapat few emails yg nak beli HB yang i nak let go tu dari semalam lagi..

so far i akan makesure HB tu dlm condition yg baik n baru i let go ye.. so ape2 nanti i reveal siapa yang berjaya dapatkan HB tu..its first come first serve basis~

nona said...

hi intan, dear nape tak guna poslaju, courier hari ni esok dah boleh sampai..yg penting trust hrni mmg boleh smpai..nationwide? ohh no jgn sesekali smpai mmg smpai tapi jd mcm u ni...pengajaran kan...sian u pregnant pun masih buat keje2 ni lg, k dear rilex n chill out...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...