Followers

Friday, April 20, 2012

DIY: Barut for baby

Picture : white flannel for inside & polkadot pattern for outside

My mum yang suggest guna flannel sebelah dalam barut, baru la baby selesa. 
Kain kapas tu terasa gebu je, baby pon akan lebih selesa.


Design one.
Baru siap 5 helai je untuk malam ni, ini pon rajin nak buat sebab tengah tunggu material HB tak sampai-sampai. Jadi kerjakan dulu kain yang ada, hihihihik!

Baru try design satu, ada lagi dua design nak siapkan sebelum baby lahir.
Kalau ada extra tu ingat nak jual, ada sesiapa nak beli tak? Hehehehehe ~


Esok sambung buat HB semula, nanti dah ada free baru sambung buat barut balik!




With Love,
i n t a n o r a z a m


33 comments:

Fatin Fairuz said...

Nak belajar dari Intan la jahit2 ni..bole?hehe

Cik Saila said...

pandainya kak intan menjahit.. cantik sgt2.. :)

Cik Fifi said...

Wah...meriahnya...Mesti baby seronok pakai.Kecik-kecik dah jadi fashionista btw mane beli kain kiut-kiut ni? Thinking of making new sleeping bag for my niece.

ctmah said...

wah..cantiknyaa intan..kagum la ngn intan ni

anies muy hermosa said...

cantik....berminat jgk klu intan nak jual....

Asz Miza said...

Intan..kalau jual mesti ada yg nak beli punya termasuk i..hihihi..kes pemalas nk DIY sendiri ni..

Anonymous said...

Sy. Nak 10. Hahaha. Cantik comel. -put

dilla nadila said...

Nice la kak Intan...
pasni bisnes barut baby la pulak kan =)

Diyana said...

Ya Allah...
comeynye~
nk beli, tp kawen pun belum.... anak sedara pun dh besar2... (^_^)

Liya Laa said...

Kak Intan, rajinnya. Dhla cute miut jer. Geram tgk..

i'am mama said...

mesti ada punya yg nak bl...cantik...

Wan Sajidah Ahmad Saburi said...

bestnya dapat mama rajin.....

LisaLisut said...

comelnyaaaaaaaaaaaaaaa!! i tak ada barut lg.sbb kakak ipar nk let go je dia punya dlu. i pn tatau ade brapa yg dia nk bg. looking at ur design buat i rs nk order. tp dlm 5helai je la kot. can aaa? ;p pm the price la hehe

farhana shamsuddin said...

cantik! intan yg u order x sampai lg tu total berapa yer? shippping?

Nona Azhar said...

best nya intan. nak satu nak satu! :)

Nadya Zahid said...

beb..cantek la..u dah bleh jualllllll

thezaila said...

kamoo sangat rajin!
dan
saya sangat kagum!

erin moshimoshi said...

tuto plzzz

Anonymous said...

Deq Nor say "kalo sye nak beli boleh????"

Shakina Farhan said...

comelnye..clap3..!

Glory jane said...

kalau intan buat lebih, nanti saya nak beli... hehehe. tgn keras tak reti nak jahit sendiri....

Anonymous said...

i nak beli...i nak tempah dgn u skrg!!!

syimasyaz

anaztasias nora aira said...

cantik intan tp nora xde baby lg. waaa besh2 :)

puan.mila said...

wah cantiknye..suke!

Boo said...

kak intan. comel sangat tu.

BAIZURA NATASHA said...

intan..ade x benda yg u x reti buat.kagum betul i :)

neng ana said...

Ya Allah rajinnye lah kak intan neh..

n0rraslida alias said...

bby Inta mmg untung!! punya mama yg sgt kreatif!!! Intan...klu larat juai jew... kompom ader yg beli...!! Admire ngn INTAN NORAZAM!!!

Cik Puan Mimi said...

comeellllllll

♥ balkidz_hunny ♥ said...

gigih kau ni mek!
next baby nak tempah quilt n barut boleh? :)

Syima Syaz said...

intan....i belum dapat lagi barut cute2... high taste tau...hahahaha

ada mokhtar said...

wow bestnye.. sgt creative la u ni.. kagum betul :)

Khairun said...

nak tanya mana beli kain flannel tu?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...