Followers

Friday, April 27, 2012

20 Weeks and counting

Masuk je 20 weeks, kaki dah mula kebas. Pantang duduk tergantung sikit, mula lah kebas semacam. Sakit pinggang? Belum lagi cuma kadang-kadang cramp semacam bila mengadap HB terlalu lama akibat bersila.
Overall, i dah berjaya menambah berat badan sebanyak 6.5kgs. Clap! Clap! 

Walaupun terasa badan makin berat, dagu makin berlapis, pipi makin tembam, tapi rasa selesa plak dengan perubahan ni. Sebab cakap dalam hati. ‘ Ibu gemuk sebab baby..’  Padahal mungkin semuanya lemak je sebenarnya, hohoho.

Dah lama minta dengan husband nak beli sandal baru. Tapi tak berkesempatan nak keluar berdua. Memandangkan husband masih busy dan tak dapat melayan kehendak I,  hari ni I shopping sorang-sorang. So dapat la beli sandal baru, menggantikan Bata comfit yang semakin tak comfort. Mula-mula nak terjah Scholl tapi designnya alahai tak berminat pula. Oldskol nya!

I pernah berangan nak beli Fitflop, tapi bila tengok harganya, telan liur kot! Rasa tak berbaloi pula walaupun dah nyaris-nyaris terbeli. Nafsu masih mampu dikawal. Fuhhhh fuhhhhh lega!
Inilah idaman hati I, cantik dan simple kan. Harga, tak berapa simple, jadi terpaksa reject.




Okey sambung cerita.

Jalan-jalan pergi mall usha sandal, terperasan 1 sandal new arrival, ada 4 color semuanya. Merah, hitam, kelabu, dan coklat. Ingatkan Fitflop tapi tak mungkin lah. Takkan la jual kat Parkson plak kan, hahahaha. Try sarung, selesa plak tu. Minta saiz 8, one size bigger than mine.  Dengan harapan dah besar la. Tup-tup muat-muat je. Aihhhh pelik ni.

‘kaki aku kembang ke?..’

Ikotkan hati nak beli saiz 8 je, tapi risau bila kaki bengkak nanti dah tak boleh pakai lagi. So minta saiz 9. Tak beza banyak dari 8 tu, so tetapkan hati, ambil saiz 9 walaupun terbesar sedikit. Senyum, blah! Puas hati. Inilah sandalnya, hampir sama kan? 




Murah dan berbaloi. Yeayyyy.

Layan jela, nak beli Fliplop fikir 20x tau, lagi bagus kalau beli barang baby. 
Yang diorang jual Fitflop tu mahal sangat kenapa? Hahaha.


p/s: Half way to go. Fuhhhhhhhhhhhhhhhhhh!

Please wish the best for both of us okay, love ya!
i n t a n o r a z a m




10 comments:

LisaLisut said...

yg ni apa nama brandnya? tak kisah la fitflop ke x.as long as its comfort ok je kan. smlm i jln2 pn tgk Reebok ade design lebih kurg fitflop.ya allah sedapnye pijak. rm99. malangnye clearance stock so xbole mintak yg baru. yg display tu pulak mcm dh buruk huhu.this one how much?if bwh 100 sgtla berbaloi huhu

anariffin said...

oll d best intan..smuge ibu n baby sihat2 selalu...

Shakina Farhan said...

wah..byk jugak naik tu..kina naik 4kg dlm 20w (agaknye la..haha)..xpe..yg penting baby sihat & kuat!

hana said...

beli mahal2 pn letak kat kaki je kan..
hihi..
walaupun murah yg penting comfort..
=D

Elly Anaille said...

i pun nak cari sandal yg selesa ala2 fitflop tapi buat masa skrg, kena cancel la idea nak membeli fitflop tu. mahal sgttttttt!

Eny Yusnizar said...

Hi Intan...
Thanks so much for sharing fabulous wedding DIY projects.. your blog very inspiring!

I ada diy my veil and wedding dress of coz tak secantik yours.. but I really proud of it.. thanks again!!

http://trueny.blogspot.com/2012/04/veil.html

cik chinta said...

tp akk tinggi. so tade npk sgt la naik beratnya tu.

Mrs Lya said...

Assalamualaikum.

Singgah baca.

Nasib baik tak beli Fitflop tu. nanti lepas bersalin dah tak muat dah sbb kasi menguncup balik :)

Syima Syaz said...

intan...apa brand ni? i pun dah melecet2 kaki la... tak kembang pun tp skrg dah tahap seret kaki dah..seperti yg i selalu war2 kan...montot berat, paha berat...eh paha mcm dah bengkak nak jln pun ssh...mcm hape je...i need comfort shoe

mama leen said...

jalan tar aje.. rm23.. hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...