Followers

Wednesday, September 14, 2011

Adriani Vs Me

I selalu berangan nak wedding camni. Kebetulan theme color mcm ada iras-iras dengan wedding theme saya. So bila tengok gambar si gorgeous Adriani ni, boleh tersenyum sendiri berangan konon-konon I la yang tersenyum cantik dalam gambar tu. 

"Color theme untuk bride n bridesmaid sama lah Adriani, tapi baju u lagi meletop! I like like like"



Hakikatnya, wedding I takdelah secantik ini, nak buat kat hotel, nan ado! Duit tak cukup. Baru plan nak buat kat Mercu View Resort pon dah kena bangkang dengan emak, katanya I anak bongsu, better buat kat kampung, biar saudara mara, jiran tetangga senang nak datang, tak sesat. 

Walaupun jauh di ceruk, panas bontot jugaklah baru sampai, hahahaha. Jadi I redha, buat kat kampung kan lebih meriah, ada rewang, masak sendiri. So, i’ve to accept it, buat apa nak meroyan lebih-lebih. Asalkan dapat kawen pon cukup lah!

But, I am still considering few things, biarlah I puas hati, tak dapat 100% impian I, dapat 20% pon cukup lah! And kadang-kadang idea I susah orang nak faham, kena bertekak bertegang leher baru diorang terima. Nak belikan anak-anak saudara baju cotton polkadot warna-warni pon kena tunjuk contoh previous real wedding dulu pada family baru approve. Baju mak dan kakak-kakak kena glamor (highlight disitu), kasi berseri-seri je diorang nanti.

Tapi Alhamdulillah, everything turns well.

Nikah:
Bride: Pearl color/cream
Bridesmaid:Soft Green
Family: Green

Bersanding
Bride: Peach dress Empire Cut Cutting
Bridesmaid: Yellow corn Dress
Sibling n mum: Dusty Pink Lace & peach satin.
Nieces: Cotton Polka dot (peach, purple, turquoise, green, brown, and yellow)
Family: Red

Untuk bertandang, my family decide nak pakai torquise. I plak tak tau lagi wedding dress nya cemana sebab belum siap, fitting pon belum lagi. Since bertandang will be 2 weeks after, I macam releks je dulu. Hehehehe. Settlekan satu-satu.

Alamak entry dah over panjang, so I nak hidangkan baju bersanding yang dah siap beadings, konon nak buat 3D flower, tapi tak sempat dah. Apa yang ada jelah, redha!!! 17 days to go, takyah teaser dah. Hehehehe.

kualiti kamera telefon

TAILOR: UJI's COLLECTION
BEADINGS: DIY by me, wink~

41 comments:

Tun Teja said...

mak oihh..glemer u baju..cantek kemain..

PussyCat said...

lawa sgt dear!need not to worry kay!

cik enul said...

cantek gler baju u tuh...sgt2 adore....kan best kalu i nanti pun leh dapat baju secantek itu...
*crossing my fingers...

brid3ofkayangan said...

cantik sgtttttt....OMG....i adore...share la buat baju ngan sapa ni....sweet..!

Shaza Reena said...

owh my.. its soo nice..Seriously..
Loving the veil..
Sgt kagum that you have time for all this.. :)

~ NANA ~ said...

omg!!!!! sgt2 lawa...nk pengsan i tengok! i lagi suka baju u kot...hihi

wande-ful said...

i love adriani's wedding !

n baju u sangat cantik...i suke beadings u tuhhh...gorgeous sgt. u bukak kedai jahit please ;)

miey anna said...

sukeee sangat2 baju u intan..suke suke suke...*pengsan!

Atiqah Ahmad said...

cantiknya baju kamu. if im not mistaken, is that ur veil? yang on top of the dress? cantik sangat!!

tqahmisdar said...

Intan, cantiknye baju U..!!

oshinz said...

baju sis lagi gorgeous dari baju sis yanie. hehehe. seriously suka.. dah macam gown princess kot!!

Fariza said...

DRESS YANNY ada persamaan mcm dress fariza. he3. intan punya cntik :)

Anonymous said...

pndi nye u jahit beadings2 tu..super lawa2...

eesyaheera said...

Cantikkkkk!

Q said...

sangat cantek!!!:D

Sue Zaman said...

wow... cantiknya. xsabar nak tgk intan pakai...

Ainee Cumi said...

Baju u super lawa okay. I like! I pun tak sabar nak dapat my dress ni nak jahit beading beading kasi lawa..

ni@ @in said...

intan...suke ngat tgk baju awk...sgt2 cantek...xsabar nak tgk awk pakai:)

mercu view resort katne ek??cam familiar j...

amy fahmi said...

cantiknyeee intan. sangat lawa la. awak mmg sangat berbakat. :D

cheQmOomOo said...

T_T sgt cantikk..

haya said...

wish u may experience all the wishes tht you spell out for yr wedding, sweety :)

nida-razak said...

intan..cantikla..baju u lg cntik dr adriani kot..huhu

Adawiyah A.Halim said...

adoi..cntik nya!!kaler tu mmg cun la..bhgn bwh baju tu..mmg cun sgt2 la..ska2..

Reen Tart Nenas said...

lawa giller hoke baju. serius xtipu!

~Lieza~ said...

cantik *mataterbeliakmuluttrnganga*.. U're supercreative in doing the beadings.. suker sgt2...

Hana said...

wow! meletopssss.so cantikk! suka sgt.....

Rilla said...

Wah, baju dah diblingkan. sumpah lawa.

~~Miss iLa~~ said...

ohhh..sgt cantek... jari jemari u nie kretip la... eheee;D

Cik Hazz said...

wow! sangat2 cantik dear! admire giler nih. you're very talented. boleh lah ambik upah buat beadings pas kahwin. i will be ur customer for sure. suka sgt lah. gorgeousss!! ;-)

lisa lisut said...

intannnnn sgt cntikk baju uuu.jeles k.hahaha

aNNor said...

cantiknyaaaaa....... :) pandainya dia buat beadings....

ctmah said...

wah..awesome gileee

Renee Meow said...

ur taste mmg exquisite dear!! i like it..!! mmg nice choice of colour combo and designs.. and i oso heart this bride's choices of colour,dress,etc (adriani).. ala xkisah la wedding kat mane pun, asalkan ape u buat sumer menjadik! :D hehe...

beba said...

wahh..your dress is gorjes..sangat2..sweet and flowy gitu ai like..seb baik saya dah kawen..kalau tak mesti cam nak tiru gak..hahaha..

Rai said...

mmg cantik giler dress reception u. suker giler!

rose said...

love love love ur gorgeous dress..the beading works are apparently intricate ;) wishing u the best for ur big day

nia said...

sumpah cantik yang teramat ! gojes habes !

BitsBest said...

woww terbeliak biji mate nengok baju awk ni..very2 nice!
tahniah yer..selamat pengantin baru..

Rina (◕‿◕)✿ said...

sgt cntik! mahal tak intan??

Mama Gee said...

cantik gilerr :)

Iwanis A.m.d. said...

boleh tanya guna fabrik apa utk lower gown & upper gown tu?is it chiffon?cantik la :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...