Followers

Sunday, September 18, 2011

Update: 17 September & Diy Pelamin

Ramainya orang kawin minggu ni kan? I ada 4 invitation tapi hanya 2 jemputan yang termampu hadirkan diri. Apa-apa pun, i doakan yang terbaik dan kebahagiaan kepada kesemua mereka, yang mana i tak dapat hadirkan diri, i iringkan dengan doa ye, amin!

gambar bersama Kina, Nora, Sarah and Aliza

Ni i compile sikit gambar wedding put dan dyll, curi daripada nora, kamera i takde, lupa nak bawak, huhuhu.

And wedding progress? Okeyla, not bad. 13 days to go. Semalam ada mesyuarat sikit kat rumah, daripada persatuan-persatuan yang ayah dan mak i masuk, membincangkan pembahagian kerja, menu, lauk berapa kawah, dan sebagainya. Terasa nervous sekejap, insyaallah majlis i nanti kami akan berewang dan memasak beramai-ramai. Doakan yang terbaik okey?

Itu part parents, progress i pulak macamana? DIY-ing my own pelamin, agak-agak menjadi tak? Bahan-bahan semua dah ada, so let’s do it bebeh! So tadi kul 12pm i start gunting kain, memotong kayu, memaku dinding, memanjat tangga, menggantung kain backdrop, menutup tingkap dgn kain hitam disebelah luar (utk hilangkan cahaya masuk), menggubah bunga pada candle lantern, dan macam-macam lagi. 45% done, puas hati. Yeahhhhh.

Perlu teaser tak? Yes!

45% progress

Color combination, offwhite, yellow, and a bit soft pink. Baju i nanti warna peach, sesuai tak? 
Pastel color I like!

15 comments:

Adawiyah A.Halim said...

xtau nk ckp apa..u mmg pandai diy semua ni..huuu

aNNor said...

Intan sgt gigih ok..hehee..gd lux babeh! Neway, I dah dpt invitation card u.. nice, TQ!

~ NANA ~ said...

wahhh nmpk so-english la pelamin diy tu...like like! :)

ni@ @in said...

teaser pom dah cantik..
kalo yg betol2 msti sgt2 cantek kan..

tqahmisdar said...

tak sabar nk tengok penuh..n yg penting nk attend wedding U Intan..! =)

Renee Meow said...

waaooww.. love! :D suka pastel yellow.. mmg matching sgn ur peach baju.. :D mesti best tgk ur wedding, mcm2 menarik.. pls update byk2 piccas ye dear?? dont think will be able to make it to pahang..jauh..huhu T_T

UyaRayza said...

cnfirm cntik la nie heheheh..tgk pun tau heheh..x pyh tgk..sebut je tau dh

CikAkmal said...

wau.. kreatif sgt akak.. x sabar nk tgok hasilnye..

K.I.N.A said...

betul tu..memang kena tampal kertas hitam..nanti tangkap gambar baru lawa..ramai yang terlepas pandang ni..

nice babe!tapi tak dapat nak bergambar kat situ nanti..:(..hee

anaztasias nora aira said...

seri tu ada intan.. siap ada candle lantern.. pas kenduri leh la sewakan untuk nora :P

miss puteri said...

tq dear dtg!!! sayang u!!heee... yakin pasti pelamin u mesti cantik2 tau tau!!hee

Atiqah Ahmad said...

cantik nyee. rajinnya u DIY. i tak kreatif. '-_-

amani.. said...

wah..teaser pun dh nmpk cantik..gerenti hsilnye lg cntik..well done dear..ske tgk b2b yg kreatif2 ni..:-)

Hunny Kitty said...

cantiknyerrrrrrrrrrr

shafika fieka said...

sgt cantik n mmg sgt kreatif..=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...