Followers

Friday, July 29, 2011

Risau

Hai,
Nak share ni, dalam banyak-banyak benda, I sangat risau tentang satu perkara. Huhuhuhu, risau sangat tapi lately i buat relax aje, malas nk stresskan kepala, huhuhuhu. Kalau I stress, apa-apa pon takleh buat, nak DIY, memang tak mood terus. Stay calm and relax, fuhhh fuhhhhhh. So I nak share dekat sini, apa yang bermain di kepala I sejak 2 menjak ni.

‘My DIY pelamin nanti apa hasilnya eh?’

Soalan ni selalu tak terjawab. Sobsob. I sangat takut my DIY pelamin akan turn out huduh! *minta dijauhkan*. Kalau ikutkan I nak hire vendor je, tapi butik area rumah I ni pelamin dia typical sangat (jengka), pastu I cerewet pula huhu. Takut hasilnya tak seperti yang I nak, end up mesti I akan fikir,’baik aku buat sendiri je…’. Bayar mahal mestila nak puas hati kan. Actually, I suka design simple, pelamin tanpa panel, bunga pon sikit-sikit, and lighting, cukup dah. Tapi persoalannya,.

Cukup ke tak deconya nanti?

Colors combinations okay ke tak?

Cukup tak kain backdrop yang dah beli tu?

Lighting and spotlight cukup tak?

Cemana nak pasang candelier kat siling mak ni?


Oh risaunya! Risaunya! I takut nanti I yang tak terbuat. Tak pasal-pasal nanti sehari sebelum majlis I tertonggeng-tonggeng siapkan pelamin. Perlu cari backup/tenaga kerja bantuan ni, huhuh.

I suka pelamin camni je. Simple but yet, so lovely. 

ignore bunga 6 bekas tu, bayangkan ada 2 je


13 comments:

LisaLisut said...

Intannn,kepala otak kita kok sama?haha i was thinking the same.sbb i pun DIY je mini dais..utk backdrop je.almaklum rumah tak berapa luas dan indah.hahaha

harap2 sedap mata memandang..i pasrah..harap2 semuanya lancar..

btw cantik pelamin dlm gmbr tu.kombinasi color bunga buat nampak soft and sweet.

Ain is the name said...

boleh je kalau nak DIY mini dais.but u have to start early. mcm 3 weekd before ur big dah u boleh pasang langsir sume dah. so nnt bila a day b4 ur big day tgl nak gubah fresh flowers je. but ull be needing helpers for sure :)

and kalau ada org comment apa yang u nak tu tak sesuai jangan dengar. haha. mcm i bertunang haritu my unties kata my sofa too big for the paltform. diorg suruh tukar sofa yang satu tu je but i tanak jugak. hoo keras hati sbb i tanak my FMIL tonggeng2 pula bila nak sarung cincin. last2 everything pon namapak ok je, and i puas hati. tu yang penting.

cik enul said...

intan, i pun sama macam u gak..hari2 duk pikir, cantek ker nanti? warna okay ker?boleh ker dapat material yg kita nak??

tapi kalu terlalu risau pun bahaya gak..nanti last2, apa pun tak jadi..

tapi yag penting kena puas hati.i rasa kalu kurang cantek pun hasilnya, tapi atleast kita yg buat, so tak la terkilan sgt...drpd upah/sewa org lain punya n turn out sgt tak cantek, Hmmm..lagi kecewa kot...

btw, doa je la pelamin yg kita nak tuh, bukan lah pelamin anganku musnah..insa'allah..amin..

K.I.N.A said...

u can do it bebeh!
pastel bride ni..hee..

.:shura shushi:. said...

i pun pk bende yg same..dah lor pesan soh tmbah itu!!tmbah nie!!ntah jd ape nnt xtau lor :(
**takutttttttttt

Ainee Cumi said...

U can do it lah intan. I yang tak berapa nak creative ni pun boleh buat pelamin sendiri waktu tunang inikan u yang superb creative ni. U can intan! u can do it!

Pelamin ni memang I suka sangat tengok. macam lovely je. Pastel some more. Nyum!

reena said...

You can do it bebeh! Mesti cantik punyalah. Tak sabaq nak tgk :D

farhanna said...

intan : betul same with my majlis, bnyak tak terbuat.. pasrah ej ape yg ada.. huhuhuhu

Rilla said...

Rilla pun DIY jugak...main redah je ni, sebab Rilla pun rasa sama cam Intan. Tamaula cendor yang typical bagi pelamin panel..Kita ada idea sendiri kan, takut diorang tak faham.

Kalau takut pasang chandelier kat siling, apa kata you pakai floor lamp yang ala2 chandelier tu. Lepas kawin nanti boleh sewakan.

~~Miss iLa~~ said...

hai intan.. alaa.. jgn la stress sgt k.. u can do it la.. ;)

miey anna said...

waa...same la kite..my fam pon suggest nak DIY sendiri pelamin..tapi cuak jugak..sebab takut x jadi..hurmm..x sabar nak tengok pelamin intan....cayok2!!

BAIZURA NATASHA said...

Intah, i pn mcm u.. slalu dok pk everythng akn turn out jd cntk ke x eh? padahal i hire vendor, tp dasar cerewet kn, ttp sume bnd nk pk.. i envy u, kalo i tgn kreatif, mmg i DIY jugak...
good luck dear... surely pelamin u nnt akan cntk..pe2 pn jnj u puas ht.

btw, i pn save d same pic..i ske gle pelamin backdrop simple cmtu..sejuk mata memandang..

iedaurora said...

color combination pda gambar mmg cantik & bantal2 make it perfect dear!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...