Followers

Thursday, July 21, 2011

Pink for me & Green for you-know-who-you-are

I bought this bed sheet like 8 years ago, lama kan? Tapi bed sheet ni rarely used so kainnya cantik lagi, Cuma pillow case dia je yang dah lusuh sebab I selalu guna, so tengahari tadi I jengahkan diri di Kamdar, cari kain kapas (bukan cotton tau) untuk buat sarung bantal baru untuk bedsheet ni. I sangat suka kain kapas, lembut sangat bila tidur rasa taknak bangun, pastu gebu macam bulu kucing, pastu lembut macam sutera, pastu.. errr.. errrr.. *okay sila jangan over*

Mula-mula nak cari kain plain pink je untuk semua bantal, but since I’ll be married soooooonnnn hihihik, pink tak sesuai la plak. So why not I choose color yang boleh suit both of us. So nanti boleh cakap la, “eh bantal u bucuk la!” or “hey, itu bantal I la..jangan curik” hehehehe. Takdelah berebut-rebut bantal. Boleh jadikan pink for bride, green for groom juga.

I bought 1.5m for each color, cukup untuk buat 4 pillow cases. Balik rumah, mandi, solat dan makan, then mulalah kerja menjahit. Pastu bila dah siap terus tukar sarung, excited giler! Sebelum kahwin ni, siapa yang datang tidur rumah I, dipersilakan merasmi bantal Vono baru ni, hehe. Lepas kahwin baru jadi hak milik suami. Sekarang ni saje layout semua, tak guna pon empat-empat bantal tu. I tidur guna dua bantal je. Satu kepala, satu lagi peluk. Meh la datang rumah, sila-sila!

pstttt, tak sabar nak tunggu ‘orang baru’ tidur sebelah, geeeeee~
*gatai mode*



7 comments:

PussyCat said...

rasa mcm kalo skarang susun selang seli pink hjau cantek je kena dgn bedsheet you..heee

miss puteri said...

hehe. i nak rasmikan boleh? so sweet. suke. tertarik dengan bunga disbelah..hehe..

iedaurora said...

pink & hijau my wedding theme! mmg sweet...

e k i n ♥ y u s r i said...

awk memg rajin menjahit....
bagus2

intan said...

pussycat: okes, nanti i tukar2 susun bantal kasi tak boring ye..hehe

put: alamak! nampak je dia, bunga tu untuk deco meja makan beradap tau sbnrnye, tapi i guna dulu utk deco ruang tamu n bilik..kehkeh.

eida: yeke, i kalau pastel je semua color i suke..hehehe

ekin: thanks dear..

farhanna said...

suweet.. intan jgn lupa jemput i weddg u!

Hunny Kitty said...

somellllllllllllll

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...