Followers

Tuesday, July 19, 2011

Dimana saya beli kad harga posen-posen ni?

Ramai yang email bertanyakan di mana i tempah wedding invitation, teheheeee.. thanks ye! Actually, it’s not my finest choice at the first place; it just comes across, chemistry I guessed. Or we can call it ‘rezeki kahwin’? Haaaa, debar tak, like Put said, buat kad kawin ni memang akan ada drama sikit. Same goes to me! Tapi at last, I am the happiest B2B on earth, or it is just me? Dang!

Design 1:
My so-called VVIP card nip on takdelah mahal, 70sen je harga pakejnya for 1000 cards, 1000 boxes, 1000 TQ tags, and 1 bunting. Size card: 6 x 6 inch. Design asal tak sama macam tu, it’s Brown cover and Gold hot stamp, and I change it a ‘bit’.. kehkehkeh. Normal la manusia kan selalu tak bersyukur, mesti nak ubah sikit-sikit jugak. Kad yang asal meriah sangat dengan tulisan-cincin-doa-ayat cinta. I want it to be as simple as it can be, to potray the REAL me. Hehehehe.

So I’ve decided to go for White metallic color, and Silver hot stamp. Dan asalnya, kad tu flip ke tepi, but since the ‘kerawang’ atas tu macam border, I pon request nak flip ke atas, and diorang pon okey. Dari awal lagi I dah plan nak DIY something pada kad, like ribbon ke, diamond ke or something exclusive looks to enhance the cheap card. Tapi tengok pada budget juga la kan. So I found this card suits me the best! Inilah hasilnya, tetap guna pastel colors walaupun orang tak tau pon kad ni ribbon dia banyak colors sebenarnya. I seorang je yang tau pon jadilah, dah puas hati!


Design 2:

My second card, hanya berharga 40sen for 1000 cards 1000 TQ tags, and 1 bunting. Size 4 x 6 inch. Yang ni ada embossed design, just typical design yang ada kat kedai tu, but the color, I tukar sama dengan kad design 1. Design pon I tukar sikit-sikit, simpler look. Kad ni I takde komen banyak, since apa yang I nak pada design 1 akan sama dengan design 2. Hehehehe.



Time to drama sebabak:
Bila nak settle design, baru la boleh nak request apa-apa. *evil look*. I asked for extra bunting, and TQ tag, bargain time! And yes, I got it weeeeeeeeeeeee~ So bila nak agree semua, I bayar deposit dan balik Kuantan dengan tersenyum kambing.

Make it short, one month after, rabu lepas; i dapat call bgtau kad dah siap, so I pon decide nak gi KL on saturday. Tak sabar kan, kena la ambil cepat-cepat. So at 1pm sabtu, masa I tengah lunch, tiba-tiba kedai call bagitau ada issue. Alamak aihhh, apa plak ni? *dalam hati*.  Stay calm. They said cover kad dah print betul, flip ke atas, tapi inlay tersilap flip ke tepi, hoh! Cuak dah, then diorang minta ambil petang, diorang print semua inlay tu.. fuh! So I ambil petang at 7pm. Semua dah ready utk pick up. Masuk kedai tiba-tiba boss kedai offer bagi extra 1 bunting sebab buat I tertunggu-tunggu hari tu, (padahal I pergi shopping dulu..haha. tak kisah pon lambat). Then he asked me, “ Apa lagi yang you nak?”

Hah, boleh plak camtu, offer ni. Nak ape eh, nak ape eh. Terus teruja! So I minta Extra boxes bentuk hati atas tu, dia bagi 100pieces. Boleh buat giftbox utk kanak-kanak. Yeay! Dia nak bagi TQ tag, tapi I taknak. (boleh camtu?)

So kesimpulannya: I dapat 2000cards, 4buntings, 1000 big boxes, 100 normal boxes, 2000 TQ tags, printed envelopes.


I tempah kat MyOne Card, Off Jalan Brunei
Design dengan Azie
Berurusan dengan King (Boss)
senang nak nego, minta extra itu ini! Dia ni la yang bagi extra bunting n boxes kat i sebab kene tunggu aritu, 
padahal i tak minta pon., dan kad tetap dapat seperti yang i nak. 100% puas hati.

pstttttt: sama kedai dengan Kina and Put.



19 comments:

Siti Aminah Abbas said...

40sen? serius? kt mane u buat ni?

LisaLisut said...

my god! what a good bargain!!!!! so lucky!!!!! awat la tak sebat je tq tag tu!!! haish.hahaha

~ NANA ~ said...

wahhhh...i da terbayang2 ur wedding nnti sweet gitu :) tgk ribbon kat kad tu pon da tahu :P

K.I.N.A said...

king memang baik! hehe..setuju kalau riben2 tu baik DIY je..ni kalau request nak riben mula harga ke laut..cantik!

tqahmisdar said...

cantik kad tu intan.. n murah! bestnya.. okey nnti nak serang kat situ jugakla.. =)

Sue Zaman said...

wah... sgt murah. blh lah g terjah ke sana

miss puteri said...

hee.kan.. i suke ribbon u ikat tau! sgtlah comelnya!!kemas! jeles!hehe. yeah!! kina yang kenalkan kat put kdai nie! berterima kasih to kina!!hehe

syuhaidah said...

bestnye...blh suggest kt mr fiancee ni..hehe..tq intan...*big hung*

nida-razak said...

waa...rezeki kawen kan intan..warna ribbon tu mmg sweetsangat..rajin intan tampal atas kad.=)

cikFM said...

woww beznye... byk barang dpt kan..

cheQmOomOo said...

same co..same price..tp nape xde pun y xtra2 tu???

Anonymous said...

Hi dear, im ur silent reader..last sunday i pegi jugak that kedai..but i tak jumpa pun kad yg murah..plg murah rm 0.60..huhu..i tgk ur card sgt cantek + murah..mmg price dia rm 0.40 ke or after nego?kindly advise me.

thanks ;)

NANA said...

40sen with free other items?so klu 2000pcs card..its only rm800?including all items?

intan said...

thanks everyone fot the comments.. hehe. total cost 700(design 1) + 400 (design 2)..

semua orang nampak 40sen je..heheheheh. sian yg 70sen tu..i ade 2 design la yang~

bruce lee said...

wahhhh!! cantik! murah! berbaloi2!!

Violet said...

hmm..buat kat sini juga..murah tp..ada certain2 yg kitorang x dpt ape yang kitorang nak... :(

Renee Meow said...

pandai u pilih dear.. n biase la org creative n pandai nak mencantikkan card tu.. it's very2 tastefully done..i like! :D thanks for sharing info dear.. lepas ni voley la singgah sana n bargain benda2 lain..haha ;p

mase u beli ni time promo (kat pameran/festival kawen) or time2 biasa ek??

ZiL said...

Hi Intan.. I baru kenal dengan blogs u ni.. blogs u ni memang best.. rugi I kahwin dulu dari you...

CokelatBlog~~~ said...

seriously murah? bole pm saya...0168475290 lina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...