Followers

Monday, July 25, 2011

My Awesomeness Weekend

Alhamdulillah pejam celik dah hampir 2 bulan i berpindah ke rumah ini. Hehehehe, I love my new life so far,. I found myself so serene n get used to be a wife so soon. (belajar la sikit-sikit kan, takyah rush nak tau semua benda). I’ve tried few recipes, just a simple one. Okeylah kot, perasan!

Okay, how I spent my last weekend?

My niece datang rumah straight away dari asrama, habiskan weekend kat sini, malas nak balik rumah sendiri katanya. I  tak kisah pon, maklumlah I Maksu, normal la tiba-tiba anak saudara nak datang tidur sini, I alu-alukan dengan tangan yang terbuka. Saturday evening, Durian treats! Ingat nak makan kat gerai je, baru lah feel tapi disebabkan langit yang mendung, beli bawak balik pastu kupas sendiri jela. Asalkan dapat makan okeylah kan. I’m not sure either badan I panas disebabkan durian or memang nak demam, tapi it’s sucks especially bila gosok gigi pon dah bersin 20x sebab sejuk sangat dalam toilet.

*sori dah mengarut. Once again,

How I spent my last weekend?

I dah berjaya tukar langsir lama ke langsir baru! Weeeee. Kain ni dah beli 2 bulan lepas, tapi tak sempat nak jahit, terlipat elok dalam bilik, so hari ni, I curi sikit masa jahit langsir ni, malas nak layan badan nak demam, biar berpeluh sikit. So cemana? Okey ke tak?


Ini langsir lama, sama color dengan dinding, my FMIL yang punya, memang langsir asal rumah ni dulu-dulu. Cantik lagi, i dah basuh dan simpan elok-elok dalam almari.


Ini langsir baru, jahit simple je, maklumlah tema rumah I lebih kepada modern look. Sorry la langsir tu keras lagi, i tak basuh pon terus pasang, tak sabar la. (maafkan kegelojohan i ye).Takpelah dengan harapan nanti langsir ni akan lembut dengan sendirinya. I love the embroidery, timbul kotak-kotak, moden kan, wanna see the detail?


I suka dua-dua langsir. So boleh tukar-tukar nanti. Actually i'm looking for darker color untuk langsir, tapi tak  jumpa yang murah, jadi ini jela yang ada. I nak cantikkan rumah ni sikit-sikit sekadar termampu. Lepas ni nak beli apa pula ye?

Psssssttt, nampak tak bunga putih tu? I ada dua pasu, satu kat ruang tamu, satu dalam bilik.
Yes obsessed i know, hahahahahahahahahahahahaha!

7 comments:

miss puteri said...

suke lah yang bunga tu! beli kat mana? .. hehe. suke ur bilik! cantik2. tak sabar nk masuk umah sendiri!!hehe

||kiena|| said...

rajin nyer! nnt jd wife lg rajin kot! hehehe

LisaLisut said...

ok i rs malu jap sbb dh hampir 7bulan lebih i duduk rumah yg dibeli tunang i tp tak berlangsir bagai.hahaha..lepas kawin br drill pasang lngsir bagai.skrg takde duit sobsob..

i suggest u naikkan langsir tu ke ats lg utk nampak efek tinggi n luas :)

cntik la pasu n bunga tu.pandai u deco.why i was not born to be creative to deco a house?haish.haha

~ NANA ~ said...

wahh pandai jahit rupanya...eh if nk beli kain langsir or kain cusion, i ada kedai jual kain tau...hihi *sempat lagi promote*

intan said...

Put: hehehe, i beli kat romantika je, pastu gubah sdri..

kiena: hehehe, harap2 lebih rajin nanti..

lisa: hehehe, takpela slow2 mcm i rumah teres wajib berlangsir tebal, sliding i open sangat sebab depan rumah jalan besar..

tu la pikir juga nak naikkan tapi disebabkan i seorang, takleh nak drill dinding tu,. kene tgu orang lelaki yang buat..

nana: boleh2.. mane la tau nak tukar langsir lain plak ke, kan kan?

farhanna said...

i prefer yg 2nd lgsir..cuweet...same.. sdg berusaha mnmbah koleksi brg dlm rumah

eesyaheera said...

Langsir pun pandai jahit sendiri? I jahit butang pun tak kemas. Haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...