Followers

Wednesday, July 27, 2011

My Personalized Banner & Bunting


Yeay! Hati I sangat berbunga, hehehe. Senyum sampai telinga sampai pagi, Nak tau tak sebab apa?

Sebab ini lah! Tunjuk satu je dulu. Yang lagi dua design kena scroll sampai bawah.

banner

“JUJU, THANK YOU SOOOOO MUCH! I LOVE IT”


Ingat tak entry INI, I dapat empat bunting free dalam pakej kad jemputan, tapi masa ambil kad tu, I tak finalize design untuk bunting lagi. Sebab I bagitau diorang I nak design sendiri, takmo design typical yang ada kat kedai. Hehehe, biasalah, I mestila nak match dengan tema pastel I tu kan. Lagipun as designer, I deserve to have my so-called originally bunting for my big day, just for me only. *oh sooooo diva* Tapi memandangkan otak dah tepu, kerja sangat bertimbun dan kemalasan tahap 200x, I asyik postponed untuk design benda alah ni. Bila kedai call tanya bila nak print bunting, baru la menggelabah, hahahahaha. I NEED HELP! 

So, first name in mind is JUJU! She is my BFF, since uni time till now. Walaupun I dah lama tak jumpa dia, tak hang out sama-sama, selalu tenggelam timbul, tapi she’s always be my number one savior. Hugssss!

So one fine day, I YM juju bertanyakan adakah dia boleh designkan I bunting and she loved to, yeay! It’s been a honored to have her touch at my wedding. So I bagitahu dia apa yang I nak, colors, themes, wording, etc and anything else, I just let her choose for me. I know her taste, I know the style. So I know that I’ll love whatever output she create.

I want it to be simple, vintage, and pastel color. I didn’t mention any color to be bold, but this is what we call chemistry. She create it perfectly for me, tepat dengan tema BAJU untuk kenduri belah I dan bertandang, pink-peach color at my side, and green-tiffany blue color at his side. I’ll hang all four buntings at both events. So bunting ni mesti la general dan ada dua-dua tarikh. Cantik kan? Thanksssss a lot JUJU ku sayang!

 

potray me                               potray him

First picture tu pulak I nak print as banner untuk jadikan backdrop kat belakang meja beradap. Nanti I nak framekan supaya tegang baru gantung, Simple je meja beradap I kan? Pastu hiasan meja makan nak hiasan orkid putih je, hehehe. Then I nak print kecil saiz bunting landscape letak kat guestbook area. Just guna sama design je,. Tapi yang ni nanti sandarkan pada stand.

"Today is unfolding,. like a blossom with petals curled tightly 
concealing the beauty within..."


I sangat suka ayat ni, dulu guna untuk hiasan doorgift bertunang, now nak guna untuk kawen pula..kehkehkeh.

So overall idea okay ke tak? hehehehehe. Kalau sesiapa berminat nak design comel-comel camni, boleh la contact JUJU, i promise u will not regret at all!


9 comments:

tqahmisdar said...

cantik sangat!!

reena said...

Cantik! Love the color combination.

Ainee Cumi said...

cantik! cantik! nampak sweet sangat

zimie said...

cantiknya dear!lain dari yang lain design bunting/banner macam tu ;)

A 'n' M said...

nice!!!sgt comell la dear... =)

e k i n ♥ y u s r i said...

cantik...

skieyn said...

kreatif gila...sweet

anaztasias nora aira said...

intan nice colour. nak tanya pasal harga print untuk meja beradap tu boleh ker? :)

Cik Hazz said...

sangat sweeeet!! =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...