Followers

Sunday, July 17, 2011

Teaser: My Wedding Invitation's'


Tengok tajuk, hehe... Can u see the 'S'? Actually baru je dapat wedding card ni semalam, excited dan terus update teaser. Cantik tak kad kawen i? Just a plain metalic off white paper with embossed design and silver hotstamp.

As u can see, i ada dua design kad, Satu bersaiz 6x6inch dan lagi satu 4x6inch. Sebenarnya i takdelah berniat nak membeza-bezakan kedua-dua kad ni, tapi memandangkan budget tak cukup, so i buat la dua design, which yang 6x6inch ni akan diberi kepada bos-bos, klien-klien, my fiance's instuctors, saudara terdekat, dan mereka yang di 'atas', manakala yang 4x6inch ni diberi kepada saudara jauh, jiran-jiran, orang kampung dan lain-lain. (maklumlah tak mampu nak beli semua yang design 6x6inch tu. Tapi teringin juga nak kad mahal dan cantik).

I print kad ni 1000pieces each design, which nanti i akan share dgn fiance, kami akan ambil 500pieces for each design (dalam kad ada dua-dua jemputan). Senang kot camtu, nanti kalau kad i/fiance tak cukup, boleh minta sikit sebab nama dua-dua dah ada dalam tu..

Tapi kan, memandangkan kad i putih dan hotstamp silver, FIL cakap "tak nampak la warna kelabu ni, buat wording hitam lagi cantik.." Huhuhuhuhu, nasib baik fiance jawab, "silver barula exclusive abah...." Tak sangka fiance i jawab camtu. Thanks sayang! Sebenarnya taste putih ni i yang pilih, risau gak kalau FMIL tak suka. Tapi nak buat cemane kan, everything dah siap. Lagipun masa nak buat kad dulu FMIL takde plak request apa-apa, so redha jela. Hihik! Untuk kad yang 6x6inch tu, i tambah lagi riben soft pink, and soft turquise utk fiance. Upgrade lagi kad tu kasi nampak exclusive konon-kononnya, hehehehe.

Agak-agak bila patut i buat STD eh? My wedding will be on October 2nd, and fiance side, October 15th.

16 comments:

miss puteri said...

cantik! suka.hee.. rben pon diikat cantik!hee. STD eh.. saya pon tak tahu!h *tak membantukan*. std takpe kot awal2, rsvp buat sebulan awal kot.. kot2 lah..hehe

Gadis said...

cantik nyer kad dier..;-)

K.I.N.A said...

kina nak yang mahal..:P biasa la tu org tua2..kita nanti dah tua gitu la gamoknye..hehe..

STD bulan depan? hehe..

LisaLisut said...

cntik la intan.i suka design ni.simple suci je.tp...last2 i tak buat pn kad mcm ni.sbb hotstamping and emboss lg mahal rupenye..seringgit above..huhu...so i buat artcard je.xpolah..tgu nk siap je ni.hehe.i yg nk kawin september pn tak siap lg okk.hahaha

intan said...

put: thanks dear

gadis: thankssss

kina: tu la, hohohoooo

lisa: kad i murah je la dear, posen-posen je. nak tau harga, sila pm i. mesti u sgt terkejut..

UyaRayza said...

intan canteknyeeeeee...u buat kt mane yer? mahal x? uya kena tambah kua titi kad ler...tertarik dgn ur kad hehehe

~ NANA ~ said...

cantek la...nmpk sweet je :)

intan said...

uya: nak tnya ape2 nnt pingbox i ye..

nana: thanks dear..

A 'n' M said...

cantik la dear!! =)

cikFM said...

comel kad tu.. pink sweet..

Q said...

CAntik!i nak buat putih daddy tak suka..dia yang pilih kaler..huhu tapi takper, dia sponsored...hahaha saya 3 bulan lagi nak kawen dah STD dah pon..nanti cerita dlm belog..:)

anaztasias nora aira said...

intan..nora nak datang leh x? sehari lepas kina la hehehe :)

syuhaidah said...

sukenye kad intan..bestnye klu leh dpt posen2 ni...leh kongsi ktne intan tempah kad 2...

iesya_sweetie@yahoo.com

e k i n ♥ y u s r i said...

cantik

iedaurora said...

cutenye reben tu wak!

intan said...

malyn, cikFM, Q, nora, syuhaidah, ekin, eida: thankssssss!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...