Followers

Tuesday, June 21, 2011

DIY Mood


DIY-ing.

Part 1:
This is serious conversation yawww. I’ve promised to so called-cousin (IDA) to make ‘special’ guest book for her wedding on this coming July 2nd (9 days to go) but yet, I have no idea at all. Blame the laziness. Blame the mood. Ha ha ha.

Her theme: Hijau serindit (ape tu?) & Purple.
So rasanya nak gunakan combination lace dan satin kot. so I grab Satin from the store, and match dengan lace sediada dirumah.

*nasib baik I dapat present dari Bandung lace warna hijau pucuk pisang, rembatlah sikit utk patching nanti.

I really don’t know how it gonna look like, pray for me!

Warna dah jadi lain sikit, hu hu hu (salahkan lighting, malas nak edit)

Part 2:
Normal la bila beli kain, rambang mata dan ada je ‘ter’beli kain extra. Kehkeh. Padahal dalam kereta tu dah ada 3 pasang baju belum jahit. Now u can blame me, but it’s for the wedding! Penting tu,. Alasan kukuh x? Rasa nak buat sesuatu, hehehehe. (TING! idea dah datang). Tak tahu la menjadi ke tak, I kan amatur, so kita tunggu dan lihat sahaja. Yang penting siapkan guest book tu dulu ye cik Intan!


I tunjuk sikit kabinet TV pilihan hati. He he he. Okey tak rupanya?

Ermmmmm, agak-agak i nak buat ape eh? Tekalah!

11 comments:

miss puteri said...

suke main teka2 tau...hehe. bantal bukan..hehe.. tanak teka lah. btw kabinet cantik.wehuuuu

Rilla said...

Walaupun tak tahu Intan nak buat aoe, tapi suka giler warna-warna pastel tu

Ms and Mr Red Ribbon said...

waaa hijau dan purple... nak tengok how it's gonna look like :)

kisah aku said...

3d chiffon flower....tul x?

tqahmisdar said...

intan, u sntiasa penuh dgn idea..tak sabar nk tggu ni.. =)

LisaLisut said...

i rasa nk buat backdrop photobooth?hahaha. lebih kurg kita punya kabinet tv.but mine a bot modern look.same color.white.hehe

intan said...

put: bantal confirm la bukan. hehehe~

rilla: i pon suke. rasa macam nak makan je~

ms redribbon: jeng jeng jeng!

kisah aku: sort of. tguuuu

tqahmisdar: takdela idea fresh dr i, tiru orang pastu baut sendiri..

lisa: hehe, teka lah lagi.. yeke lebih kurang? moden eh, cun cun. i suke white n sikit2 vintage~

UyaRayza said...

canteknye kain hijau serindit tue...jatuh hati dh heheheeh...wt raya ler hehehe

~ NANA ~ said...

pelamin! betol x? ngeeee~

ctmah said...

smooth color..deco2 tuk bilik pengantin ke? :)

.miss daimen. said...

intan ni kain jenis ape eh?i mcm nk cuba buat la hb sendiri tp klu xjd pki bunga biase je la..hehehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...