Followers

Monday, December 2, 2013

Saya & Orkid

Orkid, seindah namanya.

I am a big fan of it. Hehehe, dari zaman bujang ke zaman kawin memang orkid menjadi pilihan tatarias (ececeh). Dulu pelamin kawin pon diselitkan orkid putih sedikit. Nak selit banyak-banyak memang takde duit la, lol. Tak tahu la sekarang ni trend deco rumah dengan orkid ke ape, tapi rasanya banyak tempat termasuk hotel, restoran, rumah, semuanya menggunakan orkid sebagai penyeri sudut.

Sebelum ni pon memang ada sejambak orkid kat rumah lama tapi i dah hadiahkan pada kakak. Now sebab dah berpindah ke rumah baru, so hiasan kena la baru jugak, muahaha. Dan i masih mengekalkan pemilihan orkid untuk kediaman baru ni. Orkid, kau sudah bertakhta di hati ku!

So let's DIY-ing! Taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ~



11 comments:

Petak Bunga said...

kena beli yg dah berbunga..
tanam x berbunga2..pun..:(

~*irjune*~ said...

cantik

Hana Soffelia said...

tolong gubah untuk i satuuuu.. ekeke

Rilla said...

I pun berangan nak guna orkid untuk deco rumah nanti. Nak yang macam cymbidium, besar-besar tu. Tapi i tak pandai gubah, beli siap je nanti, kikiki.

Nor Ayuni Rosli said...

Salam Intan. Kenapa I baru tau yang you ada blog eh? Huwahahha kunonya daku. Anyway, tahniah Intan dah masuk rumah baru. Hmm... I'm not a fan of orkid tho, sorry. Tapi from your IG Ayu tgk rumah Intan lembut je sebab you banyak bermain dengan soft colours.

Anyway, Ayu baru tukar URL from bnsyg-stories.blogspot.com to the new URL ayuni-stories.blogspot.com. Nak exchange link boleh?
Let me know ye?

Thank you

Fana Aqim said...

cantiklaa.. i pun suke orchid!! love it!!

Fizah said...

cantik sgt :)

Chekgu Azrine said...

nice one

amal salleh said...

huuu cantik3

nuratika aziz said...

cantik.seryes :)
even saya neyh bukan lah orang yang meminati bunga tapi ah'ah lah kan, orchid pun nice untuk dijadikan deco dekat bilik ker apah.hehe,actually,blogwalking jeh dekat sini.feel free to visit my blog : http://bynuratikaaziz.blogspot.com thanks sis :)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum.. cantiknya. rajin lah kak intan ni. kreatif :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...