Followers

Wednesday, July 17, 2013

Short Update

Lama sangat dah tak ber blog. Hell yes I miss blogging, tapi somehow I sendiri tak cukup masa nak berblog. So cemane tu? Baru anak seorang dah tak cukup masa. Kalau anak lima nanti cemane pula? Actually it’s not really ‘tak cukup masa’ cuma I tak sempat nak betul-betul menulis. Ilham tu ada, tapi tak kesampaian. LOL. Tajuk dah tulis, tapi bila nak taip isi, blur. Try lagi, blur lagi. Haaaaa, macam tu la.

Huhuhu. InsyaAllah I will force myself supaya lebih rajin menjenguk sini k! Masih ada ke orang nak baca blog picisan I ni? Hehehehe. Sebenarnya banyak sangat nak share ni tau!

Lepas ni insyaAllah I akan berpindah ke rumah baru. Yes rumah yang baru. Alhamdulillah rumah yang I beli pada 2011 dah siap! Gembiranya hati. Masa tu I masih bujang dan baru bekerja 2 tahun. So apa yang I mampu beli hanyalah rumah teres setingkat empat bilik. Syukurlah buat masa sekarang, insyaAllah kalau ada rezeki lebih nanti, kita beli rumah lain pula kan. Ini first asset, I tak plan pon nak duduk lama kat rumah ni, in future maybe I akan sewakan ke, tengoklah cemane nanti. As for now, kita rasmikan lah dulu rumah ni. At least for a year or two.

Bila sebut nak sewakan, tak bermaksud I taknak cantikkan rumah ni langsung. Hehehe. Walaupun rumah ni kecik je, I tetap nak deco dan terapkan ID pada rumah ni. Nak apply sikit-sikit la apa yang I study dan kerja. As an architect, I can’t see a plain wall as a plain wall without take any action on it. At least a painting will do. Dalam kepala ni dah pikir macam-macam dah. Cuma nak keluarkan je. Hehehe. 

Inilah rumah baru kami!



Korang doakan semuanya berjalan lancar je. InsyaAllah I akan update semuanya di sini k! 

11 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak intan. alhamdullilah syukur. tak sabar nak tengok deco2 bagai. heeee mohon selalu update ye. rindu nak baca sini....

Cik Puan Rara said...

hehehe xpe.slow2,nt idea dtg.kdg2 idea nk menulis ni dtg spontan je.tapi bila dh nk menulis.lupa plak.hehehe

tahniah intan.dpt duk umah baru.best nya~

hayati hashim said...

Cantik intan. Untung beli rumah dlu x semahal sekarang. Kt area mana ni intan..

Nelly Norizal said...

Bole x share cara2 beli rumah? ke sy termiss entry 2? thankx..

Linda Yusoff said...

Tahniah Intan. Cantikkkk!

farhana shamsuddin said...

Warghh tumpang excited...

Mila Ahmad said...

Alhamdulillah ada juga aset :)

pAri-ParI tErbAng tiNgGi said...

waaa....selamat berpindah :)

malynd_anggun said...

cepat update deco rumah! tak sabo nak bace..hehe

Cik Emie said...

Alhamdulillah..bestnye! Xsabo nk tgok arkitek deco rumah

amal salleh said...

besnyeeee umh baruuu

jomjoin
http://cheqmoomoo.blogspot.com/2013/12/hadiah-dari-thaqif-giveaway.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...