Followers

Friday, October 12, 2012

My Long Hiatus

Hai semua,

It has been a while since my last update kan? Sorrylah too many things happened in my life lately huhuhuh. So i memang ignore any text, sms, emails, or comments. Sorry for being so selfish. I have to!

So i rangkumkan September 2012 ni sangat mencabar bagi i, tapi alhamdulillah semuanya masih mampu ditangani dan i gembira ada family dan kawan-kawan yang banyak memberi sokongan. 


************************************

Satu:
Syukur ke hadrat Ilahi dengan limpah kurniaNya i dah selamat melahirkan babygirl yang sangat comel pada 06092012, 3.23 petang seberat 3.255kg melalui pembedahan (immerdiate c-zer). Si kenit ni diberi nama Nuraisha Amani binti Mohamed Sari.


About Aisha Amani birth story, it deserve different entry ya! Stay tune! Sangat interesting dan tak sabar nak share dengan semua. Kalau share kat entry ni, boleh jadi novel pulak.

Dua:
Tanggal 21092012 pula, my dad dah tinggalkan kami sekeluarga, huhuh. All of us redha dan terima ini adalah ketentuan dariNya. As for me, ini dugaan terbesar yang i alami setakat ni. Dengan keadaan berpantang, Aisya Amani yang masih kecil, i berusaha mengawal emosi agar tidak terbawa-bawa dan merbahayakan diri i pula. Alhamdulillah berkat doa dan semangat dari semua orang, i kuat dan dapat mengatasinya dengan baik. Aisya Amani pon anak yang baik, baru beberapa hari dilahirkan, dah diheret ke sana sini mengikut i. She's being so behave dan tak meragam sangat. Alhamdulillah.

Tiga:
Breastfeeding journey. Dalam keadaan berpantang c-zer dan kejadian 'dua' , tak dapat lah nak berurut lagi. Urut susu pon belum. Tapi mungkin rezeki Aisya Amani, alhamdulillah susu mencurah-curah juga. I pon dah buat stok, tapi takdelah berjadual lagi. kadang-kadang sekali, kadang-kadang 2x. So far, i dah kumpulkan 45 botol 5oz untuk bekalan Aisya Amani nanti. Botol 2oz plak, dah ada 12 botol. Sekarang ni storage bottle dah habis, jadi i mula ajar Aisya Amani menyusu menggunakan botol, guna stok yang paling awal, hehehe. Then botol yang kosong tu boleh la topup dengan stok baru pula.

Tak dinafikan, FS memang terbaik!

Empat:
Kepada mereka-mereka yang email, text, pm di fb, i nak minta maaf banyak-banyak sebab tak dapat nak concentrate baca satu-satu. Dah beratus-ratus dah pon. Ada yang sempat i balas, ada yang tak sempat.

Quick announcement, HB memang i dah lama close order. I memang dah close order dan tak open dah. Nak bekerja, nak uruskan Aisya Amani, uruskan rumah dan family lagi, nanti i yang tak terurus. Hehehe. Mana yang i dah ambil order, insyaAllah i akan buat. Tunggu i habis berpantang dulu ye. Sorry sebab lambat siapkan!

Sewa persalinan pengantin pula, i terpaksa bekukan sementara waktu sebab keadaan i yang sedang berpantang. Nak minta tolong husband, dia pula terlalu sibuk. So takde siapa yang boleh handle dry clean and postage. Sekali lagi i minta maaf ye. Tak dapat nak sewakan pada korang walaupun ada yang email berkali-kali. Sorry!

Lima:
Berpantang. 5kgs to go. Dah turun 14kg, tapi perut masih buncit sebab belum berurut. Nyilunya kesan jahitan tu. Huhuhuhuhu. Ngeri nya! Badan masih belum slim sepenuhnya. Harap maklum, redha!


************************************

 Cukuplah update untuk hari ini. Nanti i akan cuba selalu-selalu update ye! InsyaAllah!!


31 comments:

Asz Miza said...

sama la i pn kna czer jugak..memang ngeri kan bekas jahitan tu..sampai skg dok rasa ngilu2 pedih lg..

Rina Hamid said...

alhamdulillah..tahniah dear..comel sgt..smoga menjadi anak solehah :)

noorliana zamri said...

dah lama tunggu gambar anak intan...memang comel...tahniah...dah takziah..semoga rohnya dirahmati...

puan.mila said...

takziah intan tuk pmrgian ur father..moga cepat sembuh ye..slmat brpantang! :)

S.n.Fariza said...

COMEL. alhamdulillah. tahniah ea :)
nanti update bila ada masa k.

Hazz Nieza said...

congrats on ur new arrival! comel.. takziah to you & family. take care~~

Yuliana Wahit said...

takziah for yor dad.. setiap yg hidup mesti kembali.. :) so happy bila tgk amani.. comel sgt!!

Miza Yusof said...

tahniah sis :)
comelnya baby.
pipinya bambam :)

BAIZURA NATASHA said...

Salam Intan.

1-tahniah.cant wait fr the birth story.

2- takziah.allah lebih sayangkan arwah. Just remember, there's only thin line that seperate the death and life, it's the du'a. B strong dear.

3- i did emailed u mnx dtails psl medela fs. Thanks sbb rply.

Takecare n slmt bpantang dear

s h a said...

Takziah dear atas pemergian ayah kamu. Alfatihah untuk arwah dan tahniah atas kelahiran aisya amani. Comel sgt. :)

AyongAtikah Zaid said...

Alhamdulillah...comelnya baby...congrats intan...n takziah jugak for your dad...

Fainie said...

Welcome back dear.ur gurl sgt la comel.kuatkan smgt n takziah for ur family

Nina Isofea said...

Intan..first, baby amani saaaaangat comel!
Second, i wish u to be strong! May everything will turn out fine to u n ur family..ameen.. *hugs*

ChibimarukO said...

Tahniah intan!adorable aisha amani...jgn risau dh start bf aisha amani kilogram akan turun dgn sendirinya insyAllah..sy dh alami..czer mmg perut buncit, yg buncit tu sb ada angin..sy pantang dlm 3mggu dh kempis perut sb dh blh kentut2 and berak2..rajin2 sapu losyen pati halia atika beauty atas drpd bhg czer..mmg awesome panasnya!berbanding dunia herbs tu..lg satu kalau nk bg susu pekat sila email sy utk shaklee...hehehehe...

.ieLah. said...

macam2 jadi kat intan. take care ye :)
selamat berpantang!

hayati hashim said...

Welkem back intan
Welkem amani

Tahniah n takziah
Everything ll b ok, insyaAllah...

ni@ @in said...

tahniah & takziah juga intan..
comel baby amani..

Boo said...

Assalamualaikum kak intan! alhamdullilah syukur, semuanya selamat. takziah atas pemergiaan ayahanda. sheila doakan allahyarham berada dikalangan org yang soleh. tabah dalam perjalanan kehidupan akan datang. sheila doakan yang terbaik untuk kak intan dan keluarga. jumpa lagi di entri seterusnya! :)

amani cute girl!

nasha said...

Salam sis..tahniah coz dapat baby yg comel..but takziah atas pemergian ayah sis..semoga hari mendatang akan lebih ceria utk sis...:-)

ctmah said...

congrats intan n welcome to the world aisya amani.sabar byk eh..setiap dugaan tu ada hikmahnya

Love Gereen said...

tahniah for sweet little gurl..nuraisah amani..seindah orangnye..
tabahkan hati menempuh dugaan yer..
thanks approve on FB..

Dhya Surya said...

semoga tabah intan...
rakan-rakan blogger doakan yang terbaik untuk kamu...

Fazlina Zainudin said...

alaaa comei nye Amani.. :)

tak sabar nak tunggu Intan update about ur experience deliver Amani!
anyway, congrats ya lahirkan baby comel Amani..

and takziah about ur dad..insya allah, semoga rohnya ditempatkan tempat org2 yg beriman, amin~

e k i n ♥ y u s r i said...

tahniah dah jd mama

Shakina Farhan said...

Patut la lama menyepi..takziah di atas pemergian yang tersayang..

farhana shamsuddin said...

congrats

Fieda said...

Hmm...saya pun bersalin ikut pembedahan juga. Memang tak dapat nak berurut, bertungku macam orang lain la... tapi tuam perut dengan beg air panas. Baru lepas pantang, seluar kerja pun masih muat2 saja.... bilalah nak ramping balik...huhuhuhu

Aida the Pinky said...

chomelnya amani..:) happy for being mother..

:: Riri-Fatieha ::~ said...

Tahniah kak... btw tarikh birthday tu sama la... sukeee

sh@nutz7 said...

dear intan..
congrats for you bundle of joy..comel btol baby amani
and takziah for your lost..tabah kan hati and teruskan hidup..esp for baby amani and family...

jgn sedih2 tau, b strong...
anyway, its good to know u r ok...
cant wait utk update terbaru..
esp for ur birth of amani n FS usage!!

ctmz said...

congratzz utk baby girl n selamat berpantang.. takziah jugak atas pemergian ur dad.. sabar ye intan, pasti ade hikmah disebalik semua kejadian ALLAH.. =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...