Followers

Monday, August 13, 2012

Mood beraya

Hai,

Excitednya nak raya! Kali ni balik raya ke Muar, Johor rumah atok husband. Tak sabar dan excited juga sebab nak tengok kemeriahan raya di Johor kan. Pastu boleh la makan mee bandung muar yang super duper sedap tu, ishhhh terliur dah ni.

Yang lagi excited nak raya adalah husband. Baju melayu dah dua, baju kasual sepasang. Baju melayu satu beli dan satu lagi wifey buat. Ehem-ehem (sambil betulkan kolar baju)! First time menjahit baju lelaki ni, maklumlah adik beradik i semuanya perempuan. So berpeluh jugak la nak menjahitnya, first timer la katakan. Nasib baik MIL ajarkan, so bab gunting dan menjahit, semuanya i buat. MIL tunjuk-tunjuk je konon menantu dia ni serba tahu. Hehehe.

So disebabkan raya tinggal lagi seminggu, jadinya kerahan tenaga harus dilakukan walaupon si wifey dah tak larat membawa perut. Seharian juga lah mengadap. Akhirnya siap. Alhamdulillah! Cuma lubang butang belum jahit. Nak tengok teaser?



Ye, tema kami gelap tahun ni. Dark Choc (choc bar color). Raya first i pakai kaftan je, kaftan kenduri my bff masa jadi bridesmaid. Guna balik sebab baru je pakai 2x je, masih baru. 

Raya kedua kami berkasual sahaja, tema adalah Merah. Senang nak bergerak dan travel balik Pahang. Hehe. Baju merah tu yang i tak sabar nak pakai sebab last minit beli online. Mula-mula dah sold out, sobs. Tapi tiba-tiba ada sehelai lagi terselit. Thanks admin sebab sudi call i dan reservekan for me. Harap-harap sempat pakai sebab parcel baru nak di pos hari ni. Huhuhu. Say no to typical maternity dress!



Saje nak bermood berbeza, siapa kata mak buyong tak boleh bergaya di hari raya? Hehehe, perasan. 

Excited raya kali ni sebab ini kali terakhir kami beraya berdua sebelum kelahiran di kenit. Jadi harus di hargai, tahun depan suasana confirm berbeza dan makin meriah insyaAllah. Ahad ni genap 9 bulan/36weeks. 4 weeks to go, nervousnya nak jadi ibu! Muka i dah semakin sembap, hidung kembang dan bermata sepet.



Raya korang macamana, mind to share?



10 comments:

Boo said...

Assalamualaikum kak intan!
syok gila buatkan baju utk suami...
heee teaser yang menarik...
selamat hari raya in advance kak intan, suami dan bakal anak :)

hajar hazizi said...

selamat beraya intan...
wah, balik muar ke tahun ni..kat area mn?? jemput la dtg umah yer...sy dekat jer dgn susur kuar tol pagoh tu...hihi

Cik Zaniff said...

wahh raya sakan ye tahun nih !..selamat menyambut kelahiran baru ye..:)

cikpuanputeri said...

mee bandung muar memg terbaik!!! sodappp.. raya kat johor meriah ada org datang marhaban dari rumah ke rumah. baju cantik!!

izfanora said...

wah, bestnyer..

untung bila tau menjahit.. best juga pregnant yer.. hihi..

LubLy said...

kalu lebly pun excited gak kak..slmt aidilfitri kak..

~ NANA ~ said...

kalau lalu batu pahat singgah la nnti...hihi

jgn lupa try mee racun jugak :)

adnil linda said...

emm...bju melayu x lepas lg nk jahit...rye thun nie be2 je ngan beby dlm perut...

Shakina Farhan said...

nak share tp kena tggu gambar raye! haha..

haizi said...

ade blog/fb yang jual baju merah tu x? cantikkkknye...i pon setuju 'say no to typical maternity dress!' hihi..selamat hari raya :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...