Followers

Tuesday, July 3, 2012

Additional baby space

Hai korang,

Disebabkan semalam rajin ambik gambar babycot dan bilik, so terus snap yang ni skali. Additional baby space, tambahan kepada chest drawer baby sebab barang-barang dalam tu dah terlalu penuh. Disebabkan i malas nak lipat baju baby yang kecik-kecik tu, i pon ada idea untuk buat camni, so semua baju boleh la di hanger.

 Sorilah gambar sedikit kuning, sebab lampu bilik kuning, pastu kamera ni over plak effect dia, hehe.

Terutama baju untuk jalan-jalan. So far sekarang tak banyak pon baju jalan-jalan lagi, kebanyakkannya rompers and bodysuit je. Nanti kalau ada jeans ke, skirt ke, blouse comel-comel je, semuanya hanger dalam ni. Dalam drawer letak baju basahan harian or untuk dipakai ke nursery.

So abah dikerah untuk DIY benda alah ni, ibu sebagai mandor. Hehehehe. Cost hanya RM5, beli penyangkut tu kat IKEA. Nasib baik lah abahnya melayan je karenah i yang nak buat itu dan ini, hehehehe. Thanks sayang!

Yang i hanger ni semuanya koleksi rompers baby A, banyak kan? Tak perasan plak rompers dah 30 helai lebih rompers/bodysuit yang ada, asyik sangat mengorder online, inilah hasilnya! Tapi don't worry, i beli dari size newborn - 9months. Paling banyak 6 month and 9 month la, baby kan cepat membesar. Hehehe!

 Photo dari instagram

Antara koleksi baby A yang paling i suka adalah ini, sebab comel sangat. Pastel color yawwww. Yang ni new born size, susah nak cari size camni. Dari Tiny Ted. Ada 6 helai semuanya. Kebanyakannya koleksi baby A i beli online je, kecuali lah untuk sleepwear i prefer Anakku and Disney, and adalah 3 4 helai dari Baby Kiko. Heeeeeeee.


So far koleksi baju dah cukup, abahnya pon dah bising dan tak bagi beli dah, so lepas ni concentrate beli feeding punya checklist. Lain-lain semua dah complete kot, insyaAllah!

Love,

i n t a n o r a z a m


10 comments:

ctmah said...

OMG!banyaknye baju bb A...rasa geram la pulak.hehehe!i pun tgh usha2 baju NB yg lain.br beli 1pcs je kot.uuuu

Asz Miza said...

Wahhh banyak nye baju Baby A. Comel2 semua..baju NB i beli tak banyak..beli pun tak nampak mcm size NB je..

Elly Anaille said...

Cutenye! I byk gak bli 0-3 / 0-6 months. Mesti pkai kjap je. Huhuh.

Boo said...

salam kak, bestnya preparation akak ni. hope semua ok

* FAR * said...

baju baby takyah beli banyak2.. dulu sy pun mcm tu, bila dh banyak sgt smpai tak sempat pakai habis.. baru 2 3 kali pakai dah tak muat.. baby cepat membesar..

anak dah 2 dah tak excited lg dah..

Lara is Veelara said...

dear, i x byk beli rompers utk NB..sbb leceh nk pakai kn.hehehe.ngn barut lg.kdg2 baby mngamuk,nk buka x sempat n leceh.tp i byk beli rompers 6 mth-9mth.sbb i rs time tu senang sikit nk handle die,heheehe..

lawa2 la baju baby A ..

farhana shamsuddin said...

best baby A,, bj dia comel2

irmafittaputri said...

comelnye romper...untung baby A..BTW suke almari awak... tombol die ala2 korean punye perabot..

mama leen said...

woww.. banyaknya beli.. :)

licA said...

kat online shop mana yg beli tu? share2 la..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...