Followers

Tuesday, May 8, 2012

21 Weeks / 5 Months Story


  1. Masih tidak pernah muntah atau morning sickness. Alhamdulillah, Allah memudahkan semuanya!
  2. Badan rasa cergas sangat, senang nak bergerak ke sana ke sini walaupun berat semakin bertambah setiap hari. Paling obvious tang pipi dan dagu, bila senyum mata dah sepet dan dagu berlapis. Lengan dan peha pon macam dah membesar. Tsk Tsk! 
  3. Kaki belum membengkak, tangan pon belum mula kebas. Tidur masih boleh pelbagai posisi, paling selesa adalah melentang, kehkehkeh!
  4. Sekarang dah tak berapa suka minum Enfamama since dah mula minum Hi-Goat. Enfamama macam berlemak sangat susunya dan manis. Hi-Goat lebih pure rasa susu, yummy! Apa yang i rasa sejak minum Hi-Goat badan i cergas sangat. Kadang-kadang terlupa ada 'perut'. Enfamama macam tak nampak perubahan sangat pon. Masa 4 months dulu i ada rasa nyilu pada tulang peha sebelah kiri, tapi sekarang dah hilang. Taktau la sebab minum susu or memang hilang sendiri. So far enfamama dah tolak tepi, jeling sikit-sikit je.
  5. Checkup 5 months, gender baby masih samar-samar walaupun i sudah boleh predict. Tapi so far i masih boleh bersabar dan tunggu. Taknak terlalu terburu-buru tau gender. Asalkan baby sihat dan sempurna, i dah cukup bersyukur. Baby sangat aktif kata doktor. FYI, kedudukan baby sekarang adalah songsang. Tapi still kecil dan boleh berpusing, hehehehe.
  6. Shortlisted nama sudah ada, selamber je nak reveal dekat sini walaupun tak full. 
  7. Kalau girl baby Amani, kalau boy baby Adam. So korang rasa dalam perut ni Amani ke Adam?


Meh i share kegemukan yang 'terserlah' di samping pasangan pengantin yang comel dan kurus. Heeeeeeeeeeeeee.




With Love,

i n t a n o r a z a m




6 comments:

FY said...

FY suka nama Adam juga tapi dah tak boleh namakan my future son nama Adam dah coz anak sedara yang baru lahir ni nama Adam..huhu

Cikpuan rara said...

wahhhh comels nya perut dye.owh minum hi goat tu leh eh?ok eh utk ibu mengandung.

mizzy amalina said...

heee...intan.tq sbb wish kt blog tadi..yes.i pn mummy to be jugak.tapi br early pregnancy je..nak teka gender baby leh?mesti adam (lelaki) sebab doctor i ckp kalau xde morning sickness biasanya lelaki.hehehe..boleh gitu?

goodluck with your pregnancy!insyaallah dipermudahkan semuanya.mudah2an mummy & baby sihat2 selalu! ;)

hayati hashim said...

adam maybe.. sebab u xde morning sickness ;P
btw, yg penting selamat n sihat kan...

Syima Syaz said...

Amani tu nama anak buah i.. Amani Bella...

i pun rasa Adam kot...hehe

dela said...

x kisah pompuan or lelaki... janji sihat sempurna... itu penting kan.... tahniah!... Intan baju preggy cantik2 la... beli mane ye? hhee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...