Followers

Thursday, February 2, 2012

HB Aminah Abbas


Hai, i am now feeling better! Alhamdulillah! 

Seminggu sakit badan tak sihat memang dugaan besar. 
Heeeeee, HB sedikit terbengkalai, nasib baik dapat catch up balik dengan orders. 
Kalau tak nanti orang mesti marah punya kan? Heeeeeee.

First time demam disebabkan tonsil memang sangat menyeksakan. Selera terbuka nak makan macam tapi tekak pedih, bengkak dan nyilu. Nak telan air liur pon susah. Nak bernafas pon susah. 

Mula-mula ingat alahan pregnant, rupenya tak. Tak pasal-pasal kena gelak dengan doktor. 
(Hishhh doktor ni nasib baik hensem. Apakah?)


Alhamdulillah i am doing very good during pregnancy. 
No morning sickness, no backpain. Alhamdulillah!


But i am always huuuunnnngggggggrrrrrrryyyyyy. Kalau pergi pasar malam rasa macam nak beli semua benda. Satay macam sedap, apam balik pon. Nasi ayam berempah pon sedap. Ice blended pon tempting. Oh oh! Kalau dapat Prawn Tomyam Black Canyon pon sodap. Ishhhhh. Walaupon makan macam-macam, badan baru naik 1.8kg. Heeeeeeeeee. Bulan depan mesti naik lagi dan lagi.

Baby pon dah nak masuk 8weeks dalam perut ibu. Tak sempat nak gi scan lagi. Nak gi buat buku pon tak sempat. Tapi usha stroller sempat pulak. Hahahahaha. 


Ni gambar masa mula-mula check UPT dulu, jelas double line. Masa tu jantung macam berhenti sekejap sebab kurang yakin betul ke pregnant. Tangan pon menggeletar sebab tak sangka, huhu. Bila check doktor, rupanya dah 5w4d masa tu. Tak sedar, hehehe. 

Terima kasih baby sebab behave dalam ibu, baby jangan nak minta makan pelik-pelik ye.

Tapi ini rezeki Tuhan, saya dan suami terima semuanya dengan hati terbuka. 
Macam tak percaya ada benda hidup dalam perut ni.

Doakan saya baik-baik ajer.

i n t a n o r a z a m 



19 comments:

SOULMATE is said...

tahniah kak intan..
take care tau...
hehe..
anyway HB tu cntik sgt2

laskar pelangi said...

tahniah akak cantik:)
cantiknyeeee HB tu:)

e k i n ♥ y u s r i said...

tahniah intan

~LeeyanaRadhi~ said...

congrats intan...semoga dipermudahkan hingga saat kelahiran..ameen..

take care :)

Elis Escada said...

tahniah kakak :)

erin moshimoshi said...

suke ni suke ....

Miss Ika said...

Wahh, happy for you dear.
Do take care.
Btw, congrates! Weee

Errah said...

Hb u sgt cntik..i nak belajar bt..tq for inspiration

Mr & Mrs Chenta to be said...

tahniah..tahniah... =)
doktor ensem tu da kawen blum? hahaha

Nana Syazana said...

congrats intan :) dh 5 weeks tu mmg intan x period la kan sepanjang 5 weeks? :D

ira said...

tahniah... take care dear..:)

~cahaya~ said...

congrats sis.. :)
Nanti perut dah besar.. insyaALLAH dapat rasa backpain.. hihi..
tp tak apa, bearable and sangat enjoy..
Take care!
^_^

choclairissa @ intan marliana said...

Wahhh..congrats dear...intan di sini masih menunggu....take care dear :-)

❦❦❦ ~ Cik Sue ~ ❦❦❦ said...

sian intan.. sue xpenah kena tonsil, tp roomate penah kena.. mmg sakit kan! tp sabar ea.. ibu mengandung kalau sakit banyak pahala :)

cik senah said...

Tahniah.. chek tumpang happy dengaq khabar gumbira ini..:) Allah bagi rezeki anak begitu cepat sekali utk Intan & suami..

p.s : Pn. Cik Senah belum ada rezeki lg.. insyaallah..tak lama lg adalah tuee.. ;)

nurul izayani said...

tahniah intan..nk jadi mcm kamooo jugak :)

.ieLah. said...

tahniah intan! :)

aanthegenie said...

tahniah intan..btw,selain intan sapa lg yg bleh buat HB tu eh??

Mimin said...

Intan!! Cantik sgt hb i pnye tu. i pki utk nikah resepsi pompuan n lelaki. Nnt i post gmba ngn hb meletup tu. n congrats on ur pregnancy!! Xsaba nk join the club

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...