Followers

Tuesday, December 27, 2011

My weekend


We went to lots of great placessssssss last weekend, hihik.

Thanks dear husband, walaupun gaji saya tak masuk lagi, tapi awak buat saya rasa duit dalam poket berkepuk-kepuk. Thanks for the great contentment. Many thanks! Nanti i bagi upah ye, tet!

I taknak cerita banyak pasal jalan-jalan ni, nanti korang boring dan meluat, plus it is just typical honeymoon like everybody else.  Cuma nak highlight bab makan je, alhamdulillah dapat makan apa yang di shortlistkan dalam entry sebelum ni, nomnomnomnomnom.

Cuma sedih pecalele dah takde. Why oh why? Pastu lagi satu tak puas hati kenapa nasi ketam dah mahal sangat?

Perak, Penang and Kedah were awesome. Memang tak pernah mengecewakan. 
Miss my good old dayssssss.

Lepas dah puas berjalan-jalan dan berhoneymoon, ahad malam kami turun balik ke KL sebab isnin tu my nephew bertunang, so akan bertambah la sorang lagi ahli dalam keluarga besar kami.

Welcome to the family, Shifa!

 And Epi, maksu wish u all the best! Anak saudara dan mak saudara sebaya, weird kan? But it's true!

Lepas majlis selesai, kami ke Laman Grill. Ingat tak entry ni? So kami pangantin lama nak redeem hadiah candle light dinner kat sana, anak saudara I belanja.  Dia kan ada share kat sana, alhamdulillah. Rezeki kami nak makan la nampaknya. Cuma tak dapat nak datang malam sebab hubs fly esoknya, so kami just 'late lunch' or we call 'minum petang yang sangat berat'? Hurmmmmm.



Sampai sana jumpa Chef Zubir and wife, and also Danial Masterchef Malaysia. Disebabkan I tak layan sangat masterchef, jadi agak blur disitu, hahaha. Rupanya Danial ni dah kerja kat Laman Grill lepas dia tersinggir dalam MM.



The waiter.
Eh cop bukan! Ini anak saudara i la, hihik.

From the menu, slurppp!

Look at the real dishes, exactly the same! Yummy!

Lobster for hubby.

This is for me!

Yummy! Thanks along for the treat, for us and for the family~

My weekend sangat best! Korang pula macamana?



9 comments:

LisaLisut said...

weekend saya plain boring.duduk rumah mak saja.nk jalan pun malas.bole?haha tp meroyan dlm hati nk jalan2.tp malas.cmne tu?asik nk tdo je.

and yessss perak penang kedah besttttttttttt :P

shafika fieka said...

Perak mmg best!!!=)

Shifa ATC said...

hi maksu! thanks for coming! lain kali kita borak panjang lg okay? :)

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

anak sedara? wah...mak sedara muda.hihi~

Shakina Farhan said...

aiish..tengok ni terus lapar padahal baru makan..

Cik Azizah said...

wow makanan buat jijah terliur je sis..nyum2

FRSR said...

eh shifa?hi shifa and congrats!

~Serenity~ said...

nampak abg mukhti,, hi intan..blogwalking...:D

aMyErInAiMiE said...

Omf! Kak shifa! My old fren masa kt uitm dlu! Hi kak shifaaaa! Congratttssss! Ni erin KTC! *sis intan plz smpikn kt die k..tengkiuuu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...