Followers

Friday, November 18, 2011

Entry Penghargaan: rasa nak peluk kuat-kuat!

Januari 2010,
Dulu, tujuan blogging adalah kerana bosan, atau kerana tension. Kadang-kadang merapu di blog dengan harapan dapat meluahkan apa yang terbungkam di hati. Penglibatan di blog pada Januari 2010 hanya sekadar suka-suka. Blog pon dibuka sekali sekala, kadang-kadang dibiarkan berbulan tidak di singgah.

Namun, sejak bekerja, dan tinggal berjauhan dengan family, blog dijadikan rakan setia. Pada masa itu, masih tiada follower tapi tak mengapa, malu juga kalau mengarut orang baca. Sehinggalah selepas bertunang pada Mei 2010, banyak perkara berkenaan perkahwinan dapat berkongsi di blog (bukan blog sendiri). Boleh imagine tak kalau google je satu masuk blog A, google lagi satu masuk blog B. Baru tau kewujudan B2B blog. Wah! Jahilnya masa itu. Sobs. Shame!

Jadi terfikir di hati, apa salahnya kalau idea perkahwinan sendiri di kongsi di blog walaupon tak seberapa. Namun nak menjadikan blog biasa ke blog B2B, saya masih tidak terlalu serius. Dan 2010 sangat mencemburui saya, kekangan kerja terlalu banyak sehingga blog terabai. 

Pada penghujung 2010, ketika kekangan kerja semakin mengendur, kehidupan semakin selesa dan tenang. Barulah blog berubah sedikit demi sedikit. Dari yang kusam sudah ceria. Background juga sudah berubah dari putih ke bercorak. Bahasa penulisan, panjang karangan juga berubah. Dan akhirnya saya gembira menulis di blog. Follower sudah ada 40, terlalu banyak rasanya. Lebih-lebih ada yang memberi sokongan dan pujian, terasa dihargai walaupun hanya sekadar menempel di tepian.

Sejujurnya,
Impian perkahwinan saya mudah. BUATLAH SEKADAR TERMAMPU. If you want it, ‘really’ work for it. Jangan hangat-hangat tahi ayam. JANGAN CEMBURU dengan orang lain. Kalau nak juga, CUBA buat sendiri. Bukan cemburu secara diam, tanpa ada usaha. Memang sampai bila-bila pon takkan berjaya.


Kalau ada kelebihan kewangan, itu lebih baik. Boleh tempah, just google, insyaAllah apa yang dicari akan berjumpa. Vendor sekarang pon dah canggih, semua nak update di blog, wordpress, website etc.

Terlibat dalam dunia architecture, menjadikan imaginasi saya sentiasa berkembang. Mendapat idea dari A, saya ubah menjadi B. To make my own version; yang penting try an error. InsyaAllah Allah akan mempermudahkan urusan orang yang sentiasa berusaha.

Sehinggalah ke hari ini, apabila semakin ramai mengikuti blog picisan ini, saya semakin berbangga. Dan lebih berbangga jika ada yang sudi menulis mengenai saya. Terasa kehadiran saya di dunia blog semakin dihargai. Terima kasih banyak-banyak kawan!

Ini review dari Puan Bushra Tajuddin:

As-Salam. ello lovelies~!! ♥
I wanted to blog about her ever since I saw her beautiful DIY wedding.
Yes, she's DIY-ing every single item for her wedding.
NO VENDOR AT ALL.. 

I'm very impressed with the outcome.
You're really inspiring.. Intan Norazam.
I ♥ her veil and her handbouquet to the max!
She's DIY-ing them by herself. AWESOME rite?

The handbouquet is made from fabric.
She shared the tutorial to DIY the handbouquet.
So sweet of you!
You may find the review on her DIY veil too. 
The pretty bride with her DIY veil and felt handbouquet.
Spot the fabric ring she wore? Sweet!
Oh, I really ♥ her dress! Tailored by her uncle. 
Lucky you to have such a creative uncle, Intan!

Felt wedding cake? It's very RARE!
Sgt sayang nak makan kann..??
Goshh.. she even DIY-ing the dais!
A very simple dais but still.. it's damn AWESOME!

The main table and the decorations.
I'm speechless. It's too beautiful & perfect!
 
ALL OF THEM!   
She has put her full effort to make her dream wedding comes true.
and YES, you really have your dream wedding, Intan.
  
You are a DIY Queen.
 
Congrats on your wedding!

I am wishing you
a house full of sunshine
heart full of cheers
love that grows deeper each day of the year

and..
Happy Married Life till eternity.

Dan ini pula review dari Puan Atia:

Notice the ring?

I simply love thissssss! OMG!

Tak pernah terfikir yang tanpa memakai wedding ring dan menggantikan dengan this-Large size-rose-accessory di jari, membuatkan outdoor wedding photoshoot membuatkan sangat cantik! OMG!

This is something yang tak pernah lagi i tengok malay wedding yang begini!

Intan, i love your diy-wedding!
I love your diy-veil.
I love your wedding dress.
I love everything about your wedding!
Everything is so fresh.
Everything is just perfect!

Hats off to this diy-bride!

** Dari cincin je, berubah cerita jadi diy-bride. Hehe. Sebenarnya memang dah lama nak update tentang wedding intan. I suka sangat sangat!



 And also this:









 Dan kepada Jumie Samsudin, nanti i reply your questionaire ye! Tak sempat lagi~

Till then, bye lovelies~


19 comments:

erin moshimoshi said...

wah .. i pon like u !!

nuraien said...

congrt kak intan..serius aien sker entry kak intan..dari blog biasa and nak jgk ikut jejak kepada B2B..tq so much pada senior2 seperti kak intan...teruskan tau kak intan...

Miss Red said...

all the best kakak.......................(^_^)

Khalisa Ridzuan said...

u deserves it Intan! :)

xx
Lisa lisut (diff acct log in hehe)

Rai said...

u mmg ratu DIY Intan n truly inspiration the other b2b. I lambat tau pasal blog u. baca masa u blog pasal dress pink u. mmg kagum. nway congrats for ur wed kie. everythg so pretty! :)

nasha_libra said...

sy pun sgt suka blog sis n opkos thanx 4 sharing all the diy idea,i learned a lot from ur blog n they're very usefull 4 me as b2b,thanx again sis!hope u'll be epi always n may Allah bless u always...^_^

farhanna said...

congrtas.. pe kate u buka kedai perantin..hehehheh

K.I.N.A said...

hihi..nama kina pun ade kat situ..
intan memang tak dapat disangkalkan memang queen DIY..hee..:)

shafika fieka said...

suke sgt bace blog intan..intan mmg ratu DIY..

ni@ @in said...

suke bc blog intan sbb byk idea utk diy...kan best kalo la de tgn berseni cam intan gak...hehe...pape pon blog intan n mmg sumber rujukan utk b2b...congrats intan(^__^)

Cik Tqah said...

i'm inspired ur wedding intan.. sangat oweseome.. full marks n 5 star..i baru je join blog u..before dis i xtau pon blog b2b ni.. but i memang suke bw blog.. till i bc blog u..everyday i cari link blog u nak baca.. even u xupdate pon i bc entry2 lame.. hihi.. love ur diy.. i pon cam nak wat sume sendiri je.. but xtau la sempat ke x :P

cik gold said...

intan punya idea memang kreatif, saya dah jadi kan blog ni sebagai rujukan majlis saya nanti... (^_^)

Huda Luna said...

hehe i pun baru je buat entry pasal u dekat blog private i tu. btw u mmg super ohsem! sgt creative n hebat. tak ade vendor tp wedding u perfect!

sgt2 terinspirasi dgn u intan!

reena said...

U deserve it Intan!

nia said...

inpiration blog! semua hasil tangan
kak intan ouhh superb..bila tengok jadi terpegun.

y.o.n.g.n.a.n.a.1.8.8.1. said...

Hai!!

Saya pengunjung baru sini. Bila tengok belog Intan baru tahu rupanya Intan yang buatkan veil and hand bouquet untuk cousin saya Tira Miss U.

Sungguh cantik sanga hasil kerja kamu Intan.

Kalaulah saya belum kawen lagi...


hehe.

hazlynda kushairi said...

u deserve it babe!

mmg outstanding diy wedding ;)

nYomeL said...

thanks for the appreciation.
u mmg deserve it,intan!
peluk u kuat-kuat jugak.. ;)

MiSsJue said...

sebab u la i kenal dunia DIY and mula membuat DIY for E-day..utk kawen x boleh DIY sebab da ter-booking semua kat pameran pengantin before i kenal blog u..thanks!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...