Followers

Monday, August 8, 2011

Dulang Hantaran Idaman

Kita lupakan sekejap Felt & Fabric HB, nanti orang bosan n annoyed. Yerkkkksss!

Dulu, I ‘pernah’ dapat 1 promo hantaran fresh flower semurah RM50 untuk satu dulang. Murah kan? Tapi itu dulu. Ceritanya camni,.

Bila nampak je promo ni, I terus call Jules untuk grab, Tapi unfortunately, (and this is what we called ‘bukan rezeki’), Jules takde kat Malaysia since Ramadhan till end of October. Sobsob, my wedding will be on October 2nd, Jules balik Malaysia October 22nd. Huhuhuhuhuhuhu. Then she said, “don’t worry dear, my friend Zie boleh buatkan, hasil lebih kurang sama je dengan Jules punye”. Yeay suka, kembali tersenyum. Lebih lebar dari tadi. Oh so cliché!

But but but, unfortunately again, si cute Zie pula tak dapat nak siapkan tempahan I tu, memandangkan dia akan bersalin early October. Dia takot bersalin awal and my hantaran, takde orang nak disiapkan. Huhu I terima dengan hati sedikit terbungkam, tsk tsk. Tak dapat la I merasa hantaran atas Cinderella tray camni.


Cantik kan? Sesiapa nak tempah untuk majlis selepas October, sila klik LINK di atas ye.

So after few months, I just ignore je pasal hantaran sendiri, usha punya usha dah tak jumpa dah yang murah dan cantik dan sesuai dengan budget i. Dalam hati just nak abaikan dulu, nanti dah dekat-dekat tarikh baru fikir. Boleh gitu?

And one fine day, I ternampak 1 hantaran ni, tengok je terus berkenan. Terus rasa nak DIY hantaran sendiri.

by: Hazlie Hamzah

Cari tray camni kt banyak tempat memang tak jumpa, takde! Rupanya dia custom-made punya, patutlah! Tapi I nekad nak jugak hantaran camni. Berkenan gila dengan frame yang ada cermin muka tu, nampak exclusive.

So I’ll work hard for it.

So I dengan selambanya print gambar hantaran ni, gi kedai frame, tanya harga. Kedai cakap mmg mahal la klu buat sekali kaki berukir camtu, tapi ini tidak melemahkan semangat i. Takpe, I just nak frame yang atas tu je, asalkan ada cermin, dah okey! Sangat degil I know. Heheheh. Murah la sikit, still under my budget. Pasal kaki dulang, nanti i selesaikan.

I request size 1kaki x 1kaki, besar sikit. And I request nak full frame, solid white color. Tup-tup esoknya dah siap. Hoh cepat betul! Excited gi amek and bayar, puas hati.

Nak tengok teaser?


14 comments:

Fariza said...

cntiknya.
tgn dia mmg berseni.
intan pun sama.
jemari kreatif pun cntik kan.

~ NANA ~ said...

chayok2!!! u mesti boley buat punye...hehe

eesyaheera said...

Tangan you ni sentuh apa pun jadi cantik. Cewah. haha. Tapi guna tray ada cermin tak risau pecah ke intan?

zimie said...

akhirnye kene diy jugak kan dear.sabar ye.ntah2 hasil lagi cantik daripada si jules tu.opppss ;p goodluck!!!

LisaLisut said...

penah ter fikir nk beli cermin ikea yg rm25 = 4pieces tu as dulang.haha.letak je brg ats tu n hias keliling.then letak ats dulang kaki.abis citer.tp kalau hantaran 7 ok la.more than than mcm kopak jugak nkbeli cermin tu .hehe.unless beli cermin selain di IKEA myb dpt murah.

nice dulang u have intan :)

Adawiyah A.Halim said...

brilliant idea =)
mmg sgt2 menarik kot idea ni..

intan said...

fariza: tahnks dear..

nana: heheh, wish me luck ya!

eesyaheera: i dh suruh kedai frame letak plywood blkg frame, kuat dah kot..lgpon brg2 semua ringan je..

zimie: tula pasal, kene DIY gak akhirnya..

lisa: hehehe, tu la pasal, i plan lepas wedding nnati boleh guna untuk deco rumah..heheh, buruk siku mintak blk frame tu..

K.I.N.A said...

wah..berapa tu intan? pasal hantaran mmg kina tak buat langsung..huhu

Schaz said...

salam intan, just wanna share here, kaki tu ada jual kat IKEA ... actually function fia untuk letak lilin, since u dah ada cermin tu, u tepek je la atas kaki tu...mesti dpt sebijik mcm gmbr atas tu..ni link dia, u try la tgk..http://www.ikea.com/my/en/catalog/categories/series/18884/

A 'n' M said...

nak tgk teaser!!!nnt after wedding jgn lupa uplod piccas hantaran ni.terbaek! =)

miss puteri said...

teaser teaser..heee(^_^)

Qaseh Qidzizie said...

nak tgk dear..plsss... :p

miey anna said...

sile tunjuk plisss..eheheheh..nak tengok.. ^_^

cikFM said...

mesti la nk tengok teaser.. mesti cantik.. tu blom intan gubah lg tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...