Followers

Sunday, June 12, 2011

... and the Winner goes to..


* sorry kualiti gambar tak elok, kamera telefon sahaja

It's PAPER LANTERN. 
I'm using tracing paper instead of card paper; it is more exclusive and a bit transparent.
Total cost: RM7.50 for 40 pieces paper lanterns.
Murah kan?

Tengah-tengah letak lilin IKEA yang perisa vanilla tu, wanginya ya amat!

12 comments:

LisaLisut said...

creative nye intan...cntik...tak terbakar eh letak lilin dlm paper lantern tu?huhu

choclairissa @ intan said...

wahh tekaan saya silap..huhu~

kene hati2 kn..takut terbakar bila lantern ditiup angin..anyway..tersangatla cantik..camne intan buat? share la~~

intan said...

insyaAllah tak sbb candle tu elok2 je kat tengah, actually i buat size A4, so radius die mmg enough la utk lilin tu tak terkena kertas. tinggi pon 210 cm.

tracing paper tu i beli saiz A1, then print dpt lapan A4..

K.I.N.A said...

cantik..kina ingat nak buat guna paper bag brown tapi warna putih tu..tapi macam ni lagi cantik la..

miss puteri said...

hehe... cantiknye. pinjam!!hikhik..

Miss Tatie said...

i love this idea... hope intan x kesah kalo nak pinjam idea ni. ngeee... for room decoration and also main table... =)

UyaRayza said...

canteknyeeeeeeeeeeeeee..kreatif...hari nie jer dh byk idea dpt nie hehehe

syuhaidah said...

OMG...sgt kreatif la intan..da dpt inspiration dr intan..;)

intan said...

kina: intan br sugest idea kina tu kat put tau..hehehe

put: pinjam boleh, S for Sani, N for who? takkan i kot, hehehehehehe

tatie: silakan tatie, exchange inspirations ya!

uyarayza: thankssssss.. wah2 dh dpt idea byk tu mesti byk diy ni..

syuhaidah: thanks dear, sila lah share ye. like!

Ainee Cumi said...

cantik and kreatif sangat. I nak pinjam buat ceterpiece boleh?? Murah sangat! Thanx share intan.. =))

reena said...

Buatlah tutorial camna nak buat benda alah ni.

miss v said...

intan sangat kreatif! =)

btw, salam kenal~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...