Followers

Tuesday, February 15, 2011

I Want Something Plain For My Bedroom

Bilik pengantin idaman: SIMPLE and NICE!

And of course takde langsir-langsir pengantin yang menyesakkan keadaan tu. Plus taknak la gantung bunga sana sini. I’ve dreamed to have a bedroom with simple and contemporary and outstanding and clean and bla..bla bla., which probably I boleh deco almost the same design for my own bedroom in the future. Oh I mean ‘our’ bedroom then. Hahaha, gelak gatai!

For now, my idea is to reuse my engagement bedsheet from AKEMI for my wedding, and its milk color + light orange color. Okeylah kot. I hope so, simple enough!

Second, I rasa yang penting adalah lighting effect. So, I dah beli BLACK chandelier for my bedroom!!! I rasa sangat berbaloi-baloi. Why? I dah tengok the same chandelier at so-called ‘kedai lampu termurah di kuantan’ and it cost RM795 per set. Nasib baik tak beli. Buttttt, I beli tempat lain for only RM118. Murah kan? Sila angguk! Masa tu promotion CNY; haha tak fikir panjang dah and I dah grab sampai dua! Tamak kan? Satu lagi chandelier tu tak tahu nak letak mane tapi takpelah, nanti boleh la deco kat mana-mana kan. Inilah chandelier pilihan hati. Lawa tak?

Nak tengok rupa sebenar dengan lebih jelas, sila klik SINI. Ada sesiapa berkenan and nak i belikan? 

Third, I pon dah beli a huge horizontal mirror with solid black frame for bed head decoration. Tapi takdelah tiga camni, satu je tau.


Fourth, I nak beli IKEA wall shelf black color and plugged in kat bawah mirror tu, then nanti boleh la letak rectangle glass vase kat atas shelf tersebut and akan bagi reflection la kat bed head tu kan, then some black frames and some other decorations la.

Finally, for my bed set, I nak solid black color bed set. Sekarang kan trend putih, so I taknak la sama camtu, I nak my bed outstanding sikit, semua furniture mesti hitam, then yang lain (curtain and bedsheet) pastel color. Harap-harap cantik la…amin! I nak katil yang simple jugak, tapi of course must be solid wood lah! Tak salah kan invest duit lebih sikit beli katil, pastu boleh guna untuk 20 tahun,. Hehe. Tak gitu?

Dapat imagine tak? Nak tengok design nya? Lebih kurang camni la, plus dinding bilik i memang dah color ni. Hehe. Bedsheet bertunang hari tu pon color ni., just tukar katil hitam, and the mirror tukar yang horizontal mirror tu..

7 comments:

miss puteri said...

cantik lampu. tibe2 dah terlupa pasal bilik pengantin.haha. nasib baik intan dah ingatkan, hiks. put baru tempah katil je, yang lain belum ada.. hehe.. warna cantik dear. tenang aje..

Q said...

cantik gmbr bedroom bwh tu..nice and sweet...untuk small bedroom pon nmpk cozy...:)

Rilla said...

Mesti cantik nanti. Rilla pun tengah pening pasal bilik pengantin. Sebab sekarang tengah banyak barang..adoi, tak tahu nak letak mana

intan said...

put: hai put,bilik pengantin kena cantik2 jugak..take note! nanti makcik2 ramai datang tengok..

Q: that's the plan dear, nak nmpk cozy and neat, nanti kat umah sdri pon boleh reuse n guna design yang sama, br rasa jadi pengantin setiap hari..wink!

Rilla: barang tumpang bilik adik ke sekejap, hehehe. my room kecik je, so kena pandai main dgn furniture n color la..hehe

ctmz said...

cantek sgt Black Night Crystal Chandelier.. u bl kat mne eyk..? knp sy crk xpnh pon jmpe hrga sbegitu mrh..?? whah~~ best sgt!!

ChocStrawberries said...

inta beli lampu tu kat ktn ke? katne erk? blh taw tak?

irmafittaputri said...

salam kita pon nak tau beli kt mana chandelier ni..boleh tolong belikan ke...

email : riery_ifp@yahoo.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...