Followers

Saturday, January 22, 2011

DIY bantal empat segi untuk nikah part 2

Sambungan:

Untuk lebih dramatik, i buat bantal untuk both bride and groom.
Ececeeeehhh. i for intan, s for fiance, and ♥ ? for both of us lah. hihihik.
I gunakan kain pink poldakot untuk letter tu supaya menonjol sedikit.

Cute x?
Letter tu i lukis print pada kertas dan pinkan pada kain yang dah diletakkan dengan linen (pengeras). 
Kemudian gunting dan letak diatas helaian hadapan bantal. Sematkan sengan pin dan jahit. I menggunakan jahitan zip-zap dihujung kain. I tak jahit tepi pon saje nk biar huruf tu berbulu-bulu, efek la konon! Benang warna merah digunakan hahaha, sebab nak bagi menonjol jugak. haiiihhh entry ni banyak sangat perkataan menonjol! Bosan i!

Inilah perincian letter yang sudah dijahit. Nampak x bulu-bulu tu? Saja, nanti nk biar bulu-bulu tu banyak lagi,. Konon efek denim la. wink!

Hanya sarung  je siap dijahit. Abaikan I dan S tu, esoklah baru sambung. hehehe. 

Tetiba terfikir nanti bantal ni boleh dijadikan prop jugak, disebabkan kebetulan ada letter i and .
Contohnya: 
Aishah (bukan nama sebenar) pegang i, seseorang pegang , then hujung tunang/bf/suami aishah. 
Pastu pose comel then amek gambar. 
Sure cun habis! Alahai! Berangan lebih nampak~

LOVE INAL!

3 comments:

Q said...

pastu boleh bg sewa kat orang untuk pre-wed props!!hahah sangat kagum dengan awak sebab rajin DIY...:)

LaLaLOLa said...

bestnye ko intan DIY! aku bunga telur DIY gak tapi mak yg buat hahaha sila kagum kat mak aku =p

intan said...

dear, DIY pon aku buat tgk older post..hehehehe,

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...