Followers

Thursday, December 9, 2010

Foto By Razali : Wedding Photography Giveaway contest

Excited ehhhh excited ehhh! I tak pernah join competition sebelum ni. But now why don't i make it a shot, mane tau bertuah!

Photography, my passion. But now, hanya mampu stalk blog photography sana sini, adore their artworks, amazing! Teknik dan editing, tak termampu i nak kejar..penat aihhhh! Study architecture memang akan sinonim dengan photography even i pernah terfikir if xdapat kerja i nak terjun ke bidang ni. Tapi makin lama skill i tak tertanding diorang, memang superb lah! so mampu adore jelah, redha.

Semalam, tengah2 stalk blog photography again and again, and again and again, tiba-tiba ada something interesting depan mata. Tengok sambil mata kebil-kebil. Wow! that's it. I should try, oh no i MUST try! Mata jadi bersinar-sinar, pastu rasa macam excited terlebih. Macam baru menang 1 Juta ringgit! Nak tau ape dia?

*

*

*

*

*


*


*


*


*


*


Memang la excited kalau camni kan. Ingatkan iklan celcom, rupanya yang ni TERBAEK lah! Baik hati sungguh encik Razali ni.. pemurah sangat kot! Wedding Photographer sekarang memang patut menang award the 'Most Expensive Investment On Your Wedding' sebab pada i, x semua orang boleh capture moment terindah hari bahagia kita. 
Tapi encik Razali, siap buat contest, hati siapa yang tak tersentap? hehe. Salah pilih, boleh mengalir air mata darah kat situ kot. Takkan nak suruh tok kadi posing akad 2 3 kali, or kita bersanding 5 6 kali semata-mata photographer nak capture moment terbaik. Nan adoooo aiiiiiiihhhh. The moments is priceless. Fuhhhh berpeluh-peluh i menaip ni, sebab imagine takot jadi camtu kat majlis sendiri nanti. Fuhhhhhhhh. tiup jauh2! Jangan dekat okay.

Pada i, encik Razali ni memang terror lah! moment superb. Tak payah nak pose diam 10 saat tahan nafas, or senyum paling palsu semata-mata nak cantikkan gambar. Semua tu fake tau. Pastu background, hot pick! Sesuai je. Bukti encik Razali sangat terror, sila tengok bawah.


I ADORE THIS.

1. Bokeh sangat cantik. 

2. Plus, pokok2 kat belakang tu membentuk frame keliling pengantin, if salah angle,
 mesti xdapat gambar camni. Senget sikit je, dah tak best!

3. Moment pon sangat menarik, kedua-duanya sangat bahagia dan releks, tak nampak tertekan dan kepenatan. Nampak sinar bahagia pada pengantin lelaki! yeayyy credit for u Razali, well done!

4. The white persalinan, sangat sesuai untuk outdoor session. likey~ and the green side, like 'STOP GLOBAL WARMING'.. nice message here i guest!

5. Ingat senang ke bride nak cium suami depan orang? hehe, mestilah pemalu kan. itukan ciri-ciri seorang perempuan, so that mesti moment ni berlaku sekejap dalam 2 or 3 seconds, so kira encik Razali ni sangat sensitif la orangnya. Pandai je timing nak snap! clap-clap*

I berharap sangat if encik Razali akan jadi my official wedding photographer nanti. I wish i wish i wish! 
intan & aie wedding

22 October 2011 - nikah
23 October 2011 - sanding
29 October 2011 - bertandang

The wedding will be in Pahang. Save the date for me ya. Transportation and accomodation? count on me. wink wink*

Sesiapa yang berminat nak hire encik Razali yang super kreatif ni, sila klik sini, dan siapa nak masuk contest, klik sini. Apa salahnya berkongsi kan, semoga niat kita untuk mendirikan masjid akan direstui Allah; dan semoga encik Razali bertambah2 kreatif selepas ini dan dilimpahi rezeki yang berpanjangan insyaAllah.. amin!




senang-senang, klik je link ni ye kawan-kawan. luffffff~


1 comment:

s.u.e.m.r.f said...

picture of my fren :)
sgt seronok la ada OP mcm razali
i da book pn dia ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...