Followers

Friday, March 29, 2013

SSC is here, wooottt wottttt!


Kekonon nak beli Pognae, tapi takde rezeki plak sebab design yang I nak beli tu dah takde. Nak preorder end of april plak baru sampai. Lambatnya! Sobs, I ni kurang sabar orangnya. LOL. So lupakan jela Pognae. Kat my previous entry, ada seorang commentor ni suggest camni,

“Pognae kecik...boleh pakai kejap je, why don't you try the local vendors, snuggbaby, jumpsac, neezaneedle, bigeyes...nak puas hati, beli manduca..”

So why not!!!!!!

Memula nak beli online, tapi rasa macam tak best plak sebab tak boleh try. So gagah la I mencari sekitar kuantan; Manjaku, Twinbaby, semua takde, Sebut SSC pon diorang tak tau. Haihhhhh. I dah rasa down sangat, redha jela.

Tetiba teringat Fabulous Mum tak terjah lagi. Terus pi terjah masa lunch hour. Siap skip pumping session hehehe. Ada Snugbaby, Boba, Jumpsac Orbit dan few brands yang I tak familiar sangat. I try satu-satu, mula-mula nak beli Boba, tapi sebab design dia ada grey and hitam plain sahaja, terus taknak. 

So I compare snugbaby dengan jumpsac jela. Sebab tak bawak Aisha Amani, so tak tahu la perbezaan keselesaan bila bawak baby cemana. I just compare dari segi design, jahitan dll. Snugbaby design dia lagi feminin dari Jumpsac heheh. Ada pink, merah dan brown. Jumpsac plak design yang ada yang feminin, ada yang universal. Dari segi jahitan pula, I prefer Jumpsac dari Snugbaby. Nampak lagi kemas dan jahitan tak bengkang bengkok.

Soooo, akhirnya Jumpsac Orbit menjadi pilihan hati. Original price RM319, after less jadi RM287. Hehehe. Tak sabar nak balik rumah try. Harap-harap Amani suka berSSC. Ibu dah excited ni!

Inilah dia pilihan I, okey tak?




2 comments:

Zimie said...

i ada jugak survey orbit jumpsac! harga above budget lah pulak hauhau. tp kalau dapat yang ring sling pun ok dah. i pun baru2 ni survey babywearing. husben pun suka dan galakkan. dia malas nak berstroller bagai. kononnya lah heheh

Ainul said...

teringin jgk nak beli..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...