Followers

Friday, March 8, 2013

My long hiatus

Hai semua,

Ya Allah lamanya menyepi! Hehehehe. Berhabuk-habuk sudah!

Alhamdulillah i am doing just fine, sihat dan gembira. Kemana i menghilang? LOL, tanya kepada diri sendiri. Sebenarnya i tak ke mana-mana, cuma masa untuk mengadap laptop tu takde. Hahahah. 

FYI, i tengah bercuti sekarang. Unpaid leave. Semuanya bermula bila my beloved daughter mengalami batuk dan selesema yang sangat teruk sampai warded. So i pon EL selama seminggu. Disebabkan Aisha Amani dah dimanjakan dan selesa DF dgn i sepanjang warded tu, dia dah refuse botol susu. Hoh! Pada mulanya, i biarkan je. Lepas dia fully recover dari batuk dan selesema tu, i teruskan hantar dia ke taska while i am working. I ingatkan nanti kat taska dia akan isap balik since confirmlah dia akan lapar kan, rupanya tidak! Dia mogok taknak menyusu langsung sepanjang hari selama 2 minggu. Petang bila i ambil je dia dari taska, layu je muka, kesian plak tengok. Stok EBM yang i bekalkan setiap hari terbuang macam tu je, sebab dia refuse, tapi teacher keep trying feeding her sebab kesian dia lapar kan. End up dia menangis sebab taknak puting tu dalam mulut. huhuhu. Petang bila i ambil, dia menyusu sampai tercungap-cungap sebab lapar sangat. Hati ibu mana yang tak sayu bila anak macam tu? Huhuhuhu.

So selepas berbincang dengan my husband and my boss, i pon ambil UPL. Pada mulanya nak ambil sebulan tapi my boss cakap dalam surat tulis je tiga bulan. When you are ready to work, just come. So i pon terimalah offer tu. Heheheh. First few weeks dirumah dengan Aisha Amani sangat menyeronokkan. Sampai satu tahap i rasa macam nak jadi full housewife bila tengok Amani happy membesar depan mata. No more drama taknak menyusu or menangis-nangis. Happy baby, happy mum of course!

Bila dah selesa kat rumah, plan asal nak cuti sebulan tu terpendam macam tu je. LOL. I cakap kat husband nak ambil cuti 3 bulan. Nak lepak kat rumah dengan anak puas-puas. My husband cakap okey cuma, dia pesan jangan kuat shopping lagi. Sentap lah! Sebab semua komitmen dia yang akan tanggung. Nak shopping duit sendiri lah! Huhuhu. Maklumlah nak bayar 2 kereta, rumah, bil-bil, belanja dapur, banyak tu. Almost 4k every months. So sentap tak sentap kena terima lah. Redha dalam diam. Asalkan dapat bersama Aisha Amani bucukku!


Apa-apa pon, Aisha Amani la orang yang paling happy bila ibu dia ada depan mata 24/7. Yeeeehhaaaa! 


InsyaAllah i'll be back soon. Bila i dah start kerja! Teeeeeeeeeeettttttttttttttttttttttttt. 



6 comments:

cha said...

mesti happy je kan jadi housewife pastu dapat tengok anak depan mata. kalau i anak tak sihat pun i ambik unpaid leave. ni ada ofismate i berkira-kira nak benti keje baru masuk keje lepas 3 bulan cuti pantang huhu. dia cakap rasa blur takde anak dia. pastu stress dgn keje semua tu dia mcm nak benti keje.

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak intan. Ya Allah, lamanya tak update! heheh alahh kasi post lah gambar Amani. hehehe bestnya bos kasi cuti panjang! hehehhee

cikpuanputeri said...

wehuuuu.. yey! sila start blogging balik ok!

Rilla said...

Heavennya dapat duduk rumah jaga anak... <3

wawan said...

Kan Intan? Bab hat tak buleh syoping tu yg paling tak syiok sekali T.T

Anonymous said...

Intan..anak i pun refuse puting..cmne u wat nk bg die isap botol balik ek?ank fully df..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...