Followers

Saturday, December 17, 2011

New addition to the house

Hai,

The painting.

Selepas 8 bulan tergulung, akhirnya!


Dah lama dah nak hantar buat frame, tetapi kekangan kerja, selalu lupa. Hehehe, tergulung dalam kereta setelah sekian lamanya. Bought this painting while my last trip to Shenzen, China in April 2011.

Not so expensive at all, only cost me RM40-55 kalau tak silap. Hantar frame pon, baru RM40 je, tak sampai seratus pon kan. Then, u may get something boost out at your wall (just an idea). My hubs, someone who are not into paintings and arts, making up lots of question why here, what’s that, yada yada yada. Urghhhhh!

But, he is so supportive, takde lah membangkang. 
Just cakap “jangan terlampau serabut sangat sudah la..”.

Orait, noted hubs!

The Rug.
I always want a plain rug for my living hall. Something dark and ‘heavy’.

Heavy? Not the weight but the look itself. The softness, material and so on.

I am keep talking about my so called ‘dream’ rug like every day; yeah annoyed me, sorry hubs. 
IKEA etc, semua dah tengok, tapi tak berkenan. And normally,

 ‘bila kita selalu nak sangat mesti tak jumpa, 
bila taknak macam berlambak-lambak la pulak.”

So we just grab this rug at kedai Pakistan, Kuantan. Turki mari, Boleh lah! Walaupun bukan plain, tapi asalkan modern look, I’m okay! Bila tengok tv kaki mesti nak gesel-gesel karpet, kehkeh. Baring kat bawah pon macam best. Gebu aje.

I ada pergi Hofa D├ęcor, asked for custom-made rug (same material), and guest what? It’s RM18 per square feet. If I want 5x8sqft rug, plus upah, harga mencecah RM960. Giler! Baik beli kat kedai Pakistan je. Boleh dapat empat, Or lima (kot). Sila bargain bersungguh-sungguh supaya harga jatuh merudum-rudum, hahahaha.

Takkan nak beli karpet pon nak harga cecah seribu, I bukan kaya boleh swap di mana-mana, hehehehe.


Happy Saturday!
I'm home, and hubs working.

6 comments:

farahD said...

intannnnnnn rag ko sama mcm aku punyaaaaaa hahah

LisaLisut said...

i suka painting tu intan.nmpk naik dgn warna dinding u :)

cik.mila said...

sweet la carpet tu :)

Our Diaries said...

sama la carpet kite, tapi i dapat merah plain je..
mmg best carpet ni..lembut je

Nana Syazana said...

carpet kite same sebijik sejebon. haha! so in kot color ni. design ni. and material ni :D

masmOna said...

painting cantikkk intan!! suka =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...