Followers

Tuesday, September 27, 2011

DIY: Vvip centerpiece cum hiasan bilik pengantin


Inilah VVIP centerpiece, takde teaser dah, tunjuk je terus jela. Centerpiece ni letak berderet kat katil dulu, so boleh la jadi hiasan bilik pengantin untuk majlis akad nikah. Esoknya baru keluarkan dan deco kat meja VIP, jimat kan. I tak buat banyak pon, ada 5 je semuanya.

Botol i beli kat Seoul Korea, 2000won harga dia, which is RM6. Tapi masa beli memang tak convert dah, kalau convert mesti rasa mahal, bunga plak guna artificial sahaja, RM5.90 untuk sejambak. Masa beli tak tahu nak buat apa, tapi sekarang rupanya ada guna gak botol comel ni.

Plan i nanti nak letak air kaler green dalam botol tu, which is akan enhance lagi botol tu. Masa beli botol ni bekas die plain je, so i wrap botol dengan ribbon dan ikat juga ribbon kiri dan kanan bekas.

Abaikan katil i yang penuh kotak tu, doorgift belum settle lagi. InsyaAllah lusa baru packaging semua. Badan sangat penat, hanya ada i, ayah dan emak di rumah. Kakak-kakak belum balik, jumaat insyaAllah. Diorang ada tanggungjawab masing-masing, so kenalah faham. Nasib baik ramai jiran datang membantu, alhamdulillah~

So dah nampak kan bilik pengantin sikit2 kan, simple je. Plain backdrop, ada hanging flower sikit, dan ada dua jambak bunga kiri kanan katil. Puas hati sebab buat sendiri, dan yang penting, jimat dan cantik!

To be honest, majlis i sangat la simple. Jemputan pon tak ramai, dalam 800-1000 orang sahaja. Lagipun buat kat kampung je. Memang i tak mampu nak deco semua sampai cantik-cantik, maklumlah i takde vendor pon, huhuhu. Hanya sekadar termampu. Tapi insyaAllah, mane part yang boleh i detailkan, i buat juga sikit-sikit. Kalau tengok real, alahai simple sangat. Tapi itulah taste i, truly me  as INTAN NORAZAM~


3 hari lagi sebelum majlis nikah, wish me luck k. Hugssss n kissessss from me, INAL~

17 comments:

Rilla said...

Comelnyaa botol2 tu, dan suka warna bilik you

anaztasias nora aira said...

simple as nice, Insya Allah jumpa nanti !!

Renee Meow said...

aduh chanteknyaaaa... i love ur taste..! bottle tu giler cute, and bunga plastic tu nmpak mahal..seriously.. and very smart of u guna VVIP centrepiece for bilik pengantin deco, jimat2.. da nama pun architect kan so mmg smart.. hehe ;)

ni@ @in said...

suke ngat ngan hasil kerja intan..sgt2 kreatip..cantik j mata memandang..kalo tgn berseni,wat la ape pom..outcome nye mmg maveless kan..hehehe(^^)

kaklong said...

=rasa romantik skit la cik intan...kak long suke!!!!

e k i n ♥ y u s r i said...

cantiknye...
suke2

malynd_anggun said...

best la u xde vendor..semua bole buat sendrik..i kagum...anyway, congrats tau!! gudluck!!! semoga berbahagia sbg pengantin baru... =)

.:shura shushi:. said...

cantik..!! hope smua berjalan lancar k..doa banyak2 =)

UyaRayza said...

cntikkkk..buat sendiri lebih mendatangkan penghargaan yg tggi tau..eh ayat ape tue..sukeee

Sue Zaman said...

simple xpe janji puas hati n still nmpk cantik :)

Cik Puan Mimi said...

comel nye botol tu..seriously, mmg cantik~ xpe kte DIY je jimat belanja. janji puas hati kan?

Adawiyah A.Halim said...

apap je intan sentuh mst cr cntik!!!jari seni tu....auww...

purlpe.pink said...

Its was sooo beautifull.
Love it till bits! Omey cgt!
Anyway, ive follow ur blog and please pleaseee share all ur preps. Sebab I pun b2b. Pahang exactly.
Much love,
http://everybodylies3.blogspot.com/

Tq

Ainee Cumi said...

Janji u dapat rasakan the sweetness in your wedding kak intan sebab aini rasa wedding kak intan ni sweet sangat

LittleSunshine said...

Simple tu cantik la intan.suka tgk cr intan.semua bt sendiri.chayok2.insyallah liza dtg wed intan wif b2b lain.tungguu.

LearningFunwithBalqis said...

All the best Intan! Everything looks great! Smoga Allah permudahkan everything, insyaAllah. On the day, don't stress out yourself on other details, juz focus on being a gorgeous bride ok!:)

iedaurora said...

canteknye... simple but kreatif!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...