Followers

Tuesday, August 23, 2011

This is my choice, what's yours?

Ramai yang bertanya di mana i tempah persalinan bersanding. Mulanya, segan la nak reveal awal-awal, tapi saya sangat tak sabar nak hebahkan hal ini, semoga boleh membantu semua bride to be untuk memilih designer yang terbaik untuk perkahwinan anda! (Hehehe, ayat skema habis, ampun~)

Terbaik tidak bermaksud ‘Ada Nama Semata’, dah bayar mahal of course la outcome MUST be stunning, gorgeous or whatever similar to it. Hehehe. Tapi apa kata kita buka minda dan memandang lebih luas, kerana di Malaysia ini terlalu ramai designer yang murah, cantik, kemas, lawa hasil kerjanya. Yang penting kena la pandai cari, insyaAllah ada je. Bayar mahal? Tak perlula kot, duit tu boleh pakai ke benda lain; honeymoon ke? Beli perabot? Siapa setuju? Tapi kalau mampu, apa salahnya, pilihan masing-masing kan.

Bagi yang berbudget rendah macam i, seboleh-bolehnya nak jimat sana, jimat sini. Akhirnya DIY jela setakat apa yang termampu. Tapi nak jahit baju bersanding sendiri, oh terlalu berisiko. tak mampu den. Hehehe~

So hari ni nak share satu benda, terutama B2B dari Pahang/Kuantan/Kemaman, sesiapa yang berhajat nak tempah baju sendiri, boleh la tengok. Dan siapa yang ambil pakej lebih dari RM3k (pelamin+Baju persalinan+Makeup), insyaAllah boleh request baju baru mengikut citarasa anda. Best tak? RM3k utk semua sekali, dapat baju baru, sape taknak kan? Sekarang pelamin je pon kadang-kadang 2-3k.

Tapiiiiiiiiiiii, jangan pandang sebelah mata. Kualiti memang dipercayai. I can guarantee u! Jatuh cinta pandang pertama masa buat baju tunang dulu. Badan I jenis yang bidang, tapi leper. Yes u heard me! 
I have small ****ST and Bu**, hehehe, but her design always fit me at the first place. Takyah fitting 2 3 kali pon, memang ngam terletak pada badan. Alhamdulillah I bersyukur dapat kenal dengan kak Uji, dah la baik, mudah berbincang dan tau apa yang I nak, jahitan? Kemasnye lah! I seorang yang boleh menjahit, jadi bila I dah memuji tu, means betul-betul ikhlas la. 

I know how difficult to make neat sewing, nice fitting, and good looking attire. It’s really HARD!! 
(u knw wht amsayinnnn’?). Hehe. Lagipun i ni jenis sangat cerewet dan teliti, judge me by my DIY-ing outcome, hikhik.

So, malasla nak komen dan puji banyak-banyak, korang tengok dan fikirla sendiri ye. I promote ikhlas dari hati, tolong menolong sesame B2B, ececeh!

Contoh baju yang kak Uji jahitkan, make up and hairdo done by her, natural look i like! 
Model: anak sulung kak Uji sendiri, Peeja.



Last but not lease, presenting Kak Uji and the brides


link: UJI's COLLECTION
0139260502




16 comments:

Miss Sorbet Purple said...

superb. i loike almost all design ;)

Sfarlina said...

Erkk hari tu g kompleks xjumpe kak uji.. haih nak kena p balik ni..hihi thanks for the info intan!

tqahmisdar said...

cantik! thanks for sharing intan..boleh buat rujukan utk akn dtg.. =)

K.I.N.A said...

pilihan saya Rumah Kebaya Malaysia..:P

kaklong said...

wa....nagis nyer baca entry intan ni..jeles tau sebab hanya belah sana je ke? kat area selangor tak leh ke?

hehehehehe ;p

Fariza said...

cantiknya baju.

cheQmOomOo said...

gaun y last y pki tudung tu nmpk bes a :)

intan said...

miss sorbet: me too, tak terlalu tradisional, modern touch a bit!

sfarlina: tengok kat first floor tau..

tqahmisdar: silalah, i x promote sbb duit pon, just suke dgn hasil kerja diorang..

kina: of course la RKM, klu intan dpt sponsor mcm Kina pon intan suke, tapi nak wat cane, nan ado.. byr sdri jela..

Kaklong: meh la datang kuantan, x jauh pon..

fariza: cantik kan?

cheqmoomoo: best2..hehehehe

psttt: i tak dapat ape2 pon tolong promote, just nak share je utk semua b2b..

intan said...

miss sorbet: me too, tak terlalu tradisional, modern touch a bit!

sfarlina: tengok kat first floor tau..

tqahmisdar: silalah, i x promote sbb duit pon, just suke dgn hasil kerja diorang..

kina: of course la RKM, klu intan dpt sponsor mcm Kina pon intan suke, tapi nak wat cane, nan ado.. byr sdri jela..

Kaklong: meh la datang kuantan, x jauh pon..

fariza: cantik kan?

cheqmoomoo: best2..hehehehe

psttt: i tak dapat ape2 pon tolong promote, just nak share je utk semua b2b..

~ NANA ~ said...

cantik la intan...x rugi u buat dgn dia :)

yup, masih ramai lg tailor/designer yg pandai jahit cantik & kemas tp harga murah...yg penting pndai cari :)

Renee Meow said...

owh kat kuantan eh ur tailor tu.. serious mmg tgk pics jahitan dia kemas.. ur baju yg xsiap pun serious nmpak chantek..! u made the right choice..!! tp kuantan kat ne dear? rase mcm nak singgah je sbb raya ke2 gi kuantan ngan family.. ehhe ;p

intan said...

nana: heheh, ur dress pon cantik dear..hehehehehe

renee: kat Kompleks teruntum tingkat 1..Uji's collection.

Renee Meow said...

ok noted Kompleks teruntum tingkat 1..Uji's collection.

tqvm dear for sharing..wanna checkout butik dia next weekend..hope kedai dia bukak ler.. T_T

intan said...

Renee: butik dia ada 2 tau..satu kedai jahit, satu butik pengantin..ape2 u call no handfon die senang sikit, ade i baru update kat entry ni..

Renee Meow said...

tqvm dear ur d best! :D

Mrs Azhar said...

kak ujie, mak andam sy juga! baju nikah sy tempah dgn dia jugk. murah je kannn... =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...