Followers

Thursday, August 18, 2011

After Marriage Preparation


Hehehe, comel tak tajuk? Tak sabar rasanya. Weeeee! Semalam shopping raya di Parkson, dan I berjaya mengumpulkan 46 redeems stamps. (nampak sangat banyak shopping sebab 1 stamp utk setiap RM30 pembelian). Tapi if u ada Bonuslink card, lebih banyak privileges la dapat. Sebelum ni tak pernah nak guna pon stamps tu, but since nak kawen ni, benda-benda macam ni harus diambil berat. Hehehehe. Dulu selalu tengok kakak grab Pyrex, Luminarc, dengan menggunakan stamps camni, so dengan berjayanya mengheret my Fiance ke Customer Service, tengok offer diorang kali ni. Alasannya, boleh la blaja masak dengan periuk baru nanti, best tak alasan?

So latest promo Parkson adalah:


LUMINARC FIRE-PROOF CASSEROLE VITROLINE
3 PCS FIRE-PROOF CASSEROLE WITH GLASS LID

1pc Vitroline Casserole size 1L dgn penutup - RM 119.00/pc
1 pc Vitroline Casserole size 1.5L dgn penutup - RM 139.00/pc
1 pc Vitroline Casserole size 2L dgn penutup - RM 159.00/pc
1 pc Vitroline Casserole size 5L dgn penutup - RM 280.00/pc

Kalau beli 1L, 2L dan 3L: RM450 per set

Ada lagi barang lain tapi I suka yang ni sebab boleh masak atas dapur dan boleh masuk microwave. 
Double suka!

Tapi dengan redeem stamps, boleh dapat offer up to 70%, hehehe. Sukanya! First time beli periuk, dah macam mak-mak dah. Berapa harga I dapat? Hehehehe~

My sister kata benda ni investment, kalau dari mula-mula dah beli yang high quality, boleh tahan up to 15 years. Lagi la berkobar-kobar nak beli. Nasib baik berjaya memujuk Fiance. Berjaya grab dua, yang 1L dan 2L, pastu beli non stick pan Le Grand, market price RM119.00, tapi dapat RM49.90 je.

Total payment: RM177.00 only for

1pc Vitroline Casserole size 1L dgn penutup
1 pc Vitroline Casserole size 2L dgn penutup
Le Grand non stick pan 14cm
(jimat RM220.00)

My fiancé cakap,
“lepas ni mesti terer goreng telur, sebab tak melekat.. Apakah?”

“….. …………….. ………….”
(Terdiam)

Hehehehe, harap-harap lepas ni lebih rajin masak, pastu bertambah sedap. Hehehehe

Pst: agak-agak kalau promote camni Parkson boleh bagi voucher tak?


2 comments:

amy fahmi said...

hehe. excited kan. i pun skrg mcm lagie xcited cari brg rumah dari wed preps. pdahal after kawen nnti duduk mane pun xtau lagi. hehe

nYomeL said...

hehe! seronok kumpul barang2 rumah kann..?? hmmm.. kalo parkson nak bg voucher, i pun nak tolong promote!

hehehehe... ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...