Followers

Tuesday, March 1, 2011

Reveal: my MUA

MUA: makeup artist.

Semua B2B pon tahu kot apa itu MUA. Kalau tak tahu tu kena buka kamus pengantin lah! Kehkeh. Btw, kali ni I nak buat entry pasal my MUA which is akan makeup I untuk majlis nikah dan bersanding my side. Belah fiancĂ©, belum ditentukan lagi. It takes 2-3 months to decide MUA mana yang jadi pilihan hati. Memang diorang sangat talented dalam bidang persolekan that I can’t deny. Just yang tinggal kenalah tengok budget dan kemampuan; disebabkan wedding I akan diadakan di kampung, I kena consider beberapa perkara seperti transportation and accommodation.

Then I ada la shortlisted kan beberapa MUA yang I sangat-sangat berkenan. Plus hari-hari I dok stalk dan belek page diorang, tengok sane tersenyum, tengok sini pon tersenyum. Berangan sorang-sorang nanti nak cantik camtu jugak, haiiiihhhh tinggi betul harapanku! Mulalah sesi meng’email’ semua MUA berkenaan, kena la mintak quotation kan, kena la within my budget of course. Hihik. Selepas ditimbang-timbang, I setujulah nak hire seorang kakak ni, hampir-hampir I nak bayar deposit kat dia, tiba-tiba maybank2u buat hal malam tu, xsempat nak transfer. Esoknya lupa, lusanya busy. Hu hu hu. But, mungkin ada hikmah disebaliknya kot…(kepada kakak yang saya dah janji nak booking tu,.saya minta maaf ye)

…..and one fine day, I sangat-sangat busy kat office. Balik rumah pon dah lenguh satu badan. Memang tak larat dah nak bergerak rasanya. Tapi hati rasa xtenteram rasa macam nak online je. Mula-mula bukak fb tapi takde apa yang menarik, semakin membosankan. Tutup! Then bukak blog, tapi takde mood nak menulis. Tutup! I tak tahu cemane , masa I blogwalking, terjumpalah satu blog MUA ni, I scroll down 15min je, then I klik previous page. Scroll down lagi, terus tersenyum. Inilah yang I cari2! I sangat terberkenan dan terus sms MUA tersebut. Quotation, dah ada dalam blog, just I sms nk tahu extra charges for transportation. Dapat je reply, I terus confirm booking beliau, the same night jugak I transfer duit deposit ke akaun maybank beliau. Kali ni takde masalah plak. 

One hour later, kakak tu reply dan bagi receipt bagi bayaran deposit MUA.
He he he, decision yang I buat dalam tempoh 1-2jam sahaja. Macam tak percaya, 2-3 months I survey sane sini, tak jumpa tapi hari tu, I dapat apa yang I nak. InsyaAllah I berpuas hati dengan keputusan yang I buat ni.
Reveal sikit hasil kerja beliau yang paling I suka.


her link: http://aziecunzmakeup.blogspot.com/

ada soalan? boleh email i k~

6 comments:

miss puteri said...

pasti cik intan bertambah lebih cantik. suka jugak!hee

K.I.N.A said...

xjadi ye dengan kakak bridal tu?hehe..ada hikmahnye kan..

intan said...

put: bertambah cantik ke? hehehe..wink!

kina: kakak bridal tu mybe amek utk his side kot. yg tak jadi ni org lain, hehehe. rasa bersalah jugak tapi nak buat cemane kan, ada hikmah la tu..

K.I.N.A said...

oic..hehe..;)..jd da bgtau kakak yg xjd tu? ;P

intan said...

kina: baru je email dia,. huhuhu. tapi still rasa bersalah jugak..

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

KAK AZIE NI SEPUPU SU..MASE TUNANG DIA MAKEUPKAN SU..NIKAH N SANDING SU PUN DIA MAKEUPKAN

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...