Followers

Wednesday, February 9, 2011

Amendment Baju Bersanding

Alhamdulillah, kami dah dapat kata sepakat untuk beberapa perkara. Secara details, tidak perlulah diceritakan disini. syhhhh secret okey! Tapi i sangat-sangat happy.

Yeay! And as usual, some amendment for my side, and the most important part of, my baju bersanding akan bertukar. Hihik. My dusty pink modern kebaya (sepatutnya baju bersanding) akan dipakai untuk khatam quran ceremony, and we decided to go for modern attire to replace the old one. Yang ni nak mintak my uncle jugak buatkan, hope dia setujulah sebab I heart his artworkssss so much. Thanks perol! So we both (me and fiancé) akan cari material baru untuk baju bersanding ni. And the design? Something like this.

Okey tak? tapi of course bahagian lengan tu i nak tukar sikit design, cover semua lengan i kan.

the details on top! Sangat suka..simple but nice! for veil n tudung, i rasa nak pakai plain chiffon je, simple lagi. hehehe~

FULL DESIGN
Tapi takdelah kain meleret camtu sebab susah nanti nak bergerak jumpa tetamu. Hihik. Lagipon i buat kat rumah, nanti kotor plak meleret ke tanah. Sayang baju tu..

My theme kan pastel, harap-harap okey la kan. hehe~

photo: courtesy by Bak

9 comments:

iedaNoor said...

cantik..!!! lengan tu sambung jela biar ropol2 kat tgh pun ok kot..eceh lebih2 plak :p

ElyaElmo said...

the make up done by anna cherrie and dress by rico rinaldi :)

K.I.N.A said...

pakcik intan boleh buat baju eh? kat kuantan?boleh email kina range harga x?buat jubah nikah..;)

shakina.farhan@yahoo.com

ctmah said...

yey!cantek2..aah.kain takyah meleret2.susah.nanti xpasal2 belubang tersangkut tumit kasut :D

Rilla said...

That's one gorgeous dress...moden tapi ada element klasik sikit.

intan said...

ieda: lengan tu ingat nk buat ketat mengikot lengan,n ada butang rapat2 kat bawah die ala2 mcm princess sikit. ceh perasan princess konon! wink!

elya: u r right dear =)

kina: a'ah dia fesyen designer but based in KL la dear, bape price range dia nanti i email u k..

ctmah: tu la pasal, nanti terus rosak dress tu kan, rugi je..

rilla: tu la, i memang suka dress empire cut..harap2 sesuai la dengan i nanti, amin...

syazana said...

Hye dear,sorry menyampuk.Dress nampak sangat awesome... (^-^)

Kalau free,datanglah visit blog saya.Have product for Bride to be.

dyn said...

dress yg cantik..very lovely!

bitsANDpieces said...

wow im sure ur dress will be superb!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...