Followers

Wednesday, August 11, 2010

kisah abu

sh** i got scar at my finger. siaplah kau abu dush dush! tak kasi tido atas katil malam ni, jangan mengada gesel2 konon comel. takmau layan!


lagi satu benda nak share kat sini tak kesah lah nak percaya ke tak. (i dont care and i dont mind). nasib baik ada kamera handphone sebab kejadian berlaku sangat cepat.


nampak tak banyak mangkuk kat belakang tu? semua abu punya. yang kale pink tu untuk letak susu, tapi belum sempat saya tuangkan susu dalam tu, abu dah terus minum dari straw, saya nak menjerit tapi pikir lebih baik terkam telefon dulu. snap snap! eceh macam banyak je ambil. moment tu paling penting kene capture. abu tak minum banyak sebab taring dia buat susah nak hisap kot. mungkin dapat la sedeguk dua. menitik atas lantai sikit. takpelah yang penting abu memang bijak. maklumlah susu dia pon dah mahal tuan dia sendiri pon tak minum susu. plus whiskas lagi. haiiiihhh demand betullah.

masa mula jaga abu bawak dia pergi veterinar timbang berat dan makan ubat cacing. 0.6kg. selepas tiga minggu berat dia 1.1kg. please jangan obes. pssssss, sebenarnya tadi kena gigit abu sebab saya geletek perut dia yang bulat tu. memang saja cari nahas, tapi itulah hobi saya.

3 comments:

Anonymous said...

kalsooooommmm..sampai ati atom tukaq nama..atok susah payah cari nama best al-khalsom dalam yellow pages..tapi atok dah tak sampai ati dah nak ambik balik..ku relakan kepergianmu..jagalah diri baik-baik..jangan nakal-nakal..jangan derhaka..jangan tinggal solat..jangan ponteng terawih..hari baik bulan baik ni, elakkan air bertakung, nanti aedes membiak..bahaya kepada bot bot kecil..kalau ada sumur diladang, nanti atok adopt anak kalsom ye..semoga cepat bertemu jodoh..eh pengantin dah sampai..kompang-kompanggggg!

MamaBalqisJournal said...

Alamak tuan yg baik mcm ni kene cakar jgk...tsk tsk..

intanorazam said...

kena gigit sbab nakal geletek dia. now abu dah ada new pet sndiri..bear!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...